Dubai guide – 10 tips för en lyckad vistelse

Dubai är staden i Förenade Arabemiraten som verkligen har allt och lite till. Här kan du upptäcka kulturen, åka upp i världens högsta byggnad, shoppa, sola, bada, äta och dricka gott, besöka nöjesparker. Ja, med andra ord allt man önskar på en lyckad semester.

Eftersom flygresan från Skandinavien till Dubai är bara dryga 6 timmar, passar resmålet lika bra för att maxa en weekend som en längre semester resa.

Här bjuder jag på mina 10 bästa tips som främst passar barnfamiljer.

1. Motiongate

För ca 1,5 år sedan öppnades Dubai Parks and Resorts med fyra olika nöjesparker. Vi besökte tre av dem under vår vistelse i Dubai förra året. Motiongate blev en av våra favoriter fylld med många roliga åkattraktioner och med filmtema.

2. Legoland Water Park

När man besöker dessa nöjesparker en heldag är det perfekt att göra ett besök på Legoland Water Park för att svalka sig och ha roligt i alla vattenrutschbanor. Vi tog denna i mitten av våra tre nöjespark besök och det var perfekt.

3. Legoland

Legoland Dubai är Mellanöstern största Legoland och var nytt stort och häftigt, vi imponerades främst av Dubai miniland, där nästan hela Dubai var uppbyggt i miniatyr. Så verkligt och snyggt gjort.

4. Burj Khalifa

Åka upp i världens högsta byggnad Burj Khalifa är verkligen ett måste när man besöker Dubai. Både för den fantastiskt vackra utsikten och såklart även för att ”ha gjort det”. Glöm bara inte att boka tid/ olats innan så ni slipper köa.

5. Jeepsafari i öknen

Att åka på Jeepsafari i öknen i solnedgången var nog bland det häftigaste jag har gjort i Dubai. Detta är verkligen en upplevelse utöver det vanliga som innehåller både spänning, kultur och en trevlig och god middag under bar himmel.

6. The Green Planet

Besök den tropiska regnskogen The Green Planet som har en enorm regnskog i fyra våningar med över 3000 arter av plantor och färgglada och spännande djur.

7. Dubai marina

Strosa omkring i Dubai Marina kring lyxiga båtar och höga byggnader och mäktigt. Eller varför inte ta en lunch eller kaffe och bara njuta av atmosfären.

8. Sol, strand och bad

Dubai har verkligen ett varmt och solsäkert klimat året om. Under vinterhalvåret tilltalar det definitivt oss skandinaver som gärna reser till värmen. Det är ofta behaglig värme dagarna i ända. Om lite svalare temperatur – ökenklimat – på kvällarna. Här finns både offentliga stränder, privata Beach Clubs eller så bor man på ett hotell med en privat stand som vi gjorde.

9. Atlantis på The Palm

Ett besök på den välkända palmen i Dubai är ju också ett måste. Vi åkte på en sightseeing ut och kollade på ett av världens största och lyxigaste hotell – Atlantis The Palm. När det var nyöppnat var jag där och åt på en av deras restauranger. De har ett stort utbud sv restauranger och perfekt även för matälskare.

10. The Dubai Mall och Akvarium

The Dubai Mall är världens största shoppingcenter med över 1000 butiker. Här finns alltifrån lyxiga butiker till de mer vanliga kedjorna. I shoppingcentret finns även Dubai Akvarium & Undervatten Zoo och en skridskobana inomhus.

Ja, ni märker ju. Dubai vill vara störst och bäst på allt. De har helt enkelt något som passar alla – stor som liten, ung som gammal.

Flyg till Dubai med Emirates

Från Stockholm går det dagliga avgångar med Emirates direkt till Dubai och vissa dagar även två gånger om dagen. Snabbt, enkelt och bekvämt med direktflyg.

Jag, hade hopp om att ha möjlighet att åka hit igen i vinter. Men det får kanske bli nästa år istället.

Hat du några andra bra tips på aktiviteter i Dubai?

Spana också in

4 kommentarer

  1. Jag älskar Dubai, Madinat tycker jag är ett måste, strosa längs Jumeriah beach på kvällen och uppleva allt som händer där, shoppingen förstås och en skidtur i inomhusbacken och pingvinerna där kram

  2. Halloj! Helena tipsa mig om att spana in din sida! ?? Var bodde ni när ni var i Dubai? Åker dit med min sjuåring och 1,5 åring om två veckor så tänkte passa på att höra lite hur ni gjorde med bilbarnstol för minstingen när ni åkte taxi etc? Har förstått att det är svårt att få tag på taxi med bilbarnstol och att de flesta har sina små i knät?
    Ha det bra! Och tack för alla tips! Mkt användbara kommer de bli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *