Resort Stara Planina Hotel Spa

 

Resort Stara Planina Hotel Spa är ett fyrstjärnigt lyxhotell som ligger uppe på 1 479 meters höjd i hjärtat av den relativt nya skidorten – Stara Planina i Serbien. I skidorten finns också den första och enda kabinliften i Serbien. Hotellet har öppet året om och har olika aktiviteter beroende på säsongen, men är främst ett populärt hotell under vintersäsongen, då det är väldigt nära till skidbackarna härifrån.

Ski in Ski Out

Man har Ski in Ski Out från hotellets markplan, där man även kan förvara sin skidutrustning i skåp under sin vistelse, vilket ingår i boendet. Bor man på hotellet minst under 7 nätter under vintersäsongen erbjuder de även gratis skidskola för barn 4-10 år, vilket jag tycker känns väldigt generöst. Stara Planina Ski Resort ligger alltså precis vid hotellet.

Härligt sommar resmål

Men det är även ett härligt hotell att resa till under sommaren för utomhus aktiviteter i naturen. Hotellet erbjuder 146 moderna lägenheter eller rum. För de yngsta besökarna har de även ett 150m2 stort lekrum.

Junior Suite

Vi hade bokat en Junior Suite med ett sovrum med en dubbelsäng och ett vardagsrum med en bäddsoffa för två personer.

Vardagsrumsdelen hade även en liten köksdel med kokvrå.

Junior Suiten var verkligen stor och rymlig och var ca 50 kvm.

En Junior Suite för 2 vuxna och 2 barn med all inlusive light kostade 257 Euro per natt när vi var där. I lågsäsong ligger priserna på från 235 Euro.

Frukost

Deras frukost var riktigt bra och serverade det mesta man kan önska för att ladda med energi inför en heldag i skidbacken. Det bästa tyckte jag var deras ”minibageri” där de hade ett stort val av olika sorters bröd, crossianter, små minipajer, munkar och sötsaker.

Jag åt varje morgon en tallrik yoghurt med en massa frön och nötter. Enda minuset var att det ”bara” fanns vanligt kaffe. Jag älskar ju att starta dagen med en cappuccino eller latte. Men det fanns att köpa i baren ute i lobbyn om man önskade.

Restaurang Balkan

Resort Stara Planina Hotel har två olika restauranger. De rekommenderar att man bokar vistelsen med deras all inklusive light paket när man bor på hotellet. Då startar man dagen med en god hälsosam frukost som ovan sedan äter man deras lunch buffé som ingår  och på kvällen en middagsbuffé med deras lokala rätter men även med ett urval av internationell mat.  Lokala drycker så som serbiskt vin, öl och läsk ingår  till maten  och är inkluderat i deras all inklusive light paket.

Att äta alla måltider som bufféer är egentligen inte min favorit. Men jag måste säga att detta var faktiskt riktigt bra och fräscha bufféer både till lunch och middag.

Varje dag fanns ett stort urval av både kalla och varma rätter och de varierade maten både till lunch och middag, liksom varierades under de fyra dagarna som vi var där. Serbiska maten har många fina ”tapas rätter” eller kallskuret vilket jag tycker är väldigt trevligt att äta.

Till lunch hade de alltid en pasta hörna med olika pasta rätter och på kvällen förvandlades denna höra till en pizza höra – så det var en italienskhörna med fräscha och smakrika rätter. En pizza slice varje kväll satt verkligen fint efter en hel dag i skidbacken.

Desserten var inte bara fina utan goda. De varierade med olika sorters bakelser och frukt till dessert både till lunch och middag.

Jag trodde faktiskt man skulle tröttna på maten, men det gjorde man inte. Det bör även tilläggas att det finns inte så många restauranger i närheten att gå till heller, så det var verkligen både prisvärt och bra att de hade detta paketet.

Lekrum

Hotellet hade även ett stort lekrum med leklandsdel, bollhav, lego, spel, rithörna, filmhörna med mera. Här kunde man lämna in barn från 3 år och uppåt gratis mellan klockan 9-21 om man önskade.

Våra barn lekte här några gånger och tyckte det var jätte roligt. Perfekt aktivitet på kvällarna efter middagen.

SPA

Banja, är det serbiska ordet för SPA och är något som är väl inarbetat hos det serbiska folket. Att åka hela familjen på en veckas SPA-vistelse är inget ovanligt och därmed har de i Serbien satsat på många fina SPA resorts.

Stara Planina Spa är ett stort wellness center på 1,000 m² med både spa, wellness avdelning och ett fitness center. Här finns inomhus pool med en avkopplade relaxdel som även har en fin area med panoramautsikt. Här kan man ligga i poolen och se ut över den vackra naturen eller ett vackert vinterlandskap under vintersäsongen. De har även flera olika sorters bastus som finsk sauna, turkisk hamam, jacuzzi och duschar med massage strålar. Vill man lyxa till det med behandlingar finns ett urval av olika sorters massage och andra ansiktsbehandlingar eller kroppsbehandlingar.

Det positiva var att det ingår i priset när man bor på hotellet. Men de tiderna vi var där ofta på eftermiddagarna, så var det inte särskilt avkopplande, då det mestadels  var barnfamiljer där. Men hade man gått en annan tidpunkt hade det säkert varit betydligt lugnare.

Biljard

Det fanns även flera andra aktiviter att göra så som att spela biljard, pingis, dart eller TV-spel. För detta betalade man ca 15 kr för en halvtimme, vilket var väldigt prisvärt. Vi spelade biljard varje kväll efter middagen med barnen, vilket var en trevlig familjeaktivitet.

Solnedgång

Hotellets läge är helt perfekt med både soluppgång och solnedgång när vädret tillåter. Varje morgon vi drog upp gardinen möttes vi av soluppgången och lagom tills vi lämnade in skidorna i skidskåpen möttes vi av denna vackra solnedgången. Så barnen passade på att leka i snön en stund ute medan vi skådade solens som sken och himlen som bjöd på sprakande färger.

Vinterlek

Utanför hotellet finns mycket plats för lek i snön, åka stjärtlapp, pulka, kälke eller bygga snögubbar om man inte vill eller kan åka skidor. För vår yngsta familjemedlem fanns ingen skidutrustning att hyra, men det gick absolut ingen nöd på honom. Men han hängde ju även med oss upp i kabinliften till toppen av Stara Planina ändå emellanåt.

Hotellet hade verkligen allt man kan önska sig när man är på skidsemester och det gör verkligen mycket att allt finns på samma ställe och när det är Ski In Ski Out.

 

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.