Sightseeing med Oceanbus i Stockholm

Efter flera dagars jobb var det äntligen dags för en dag med hemester – som det numera kallas. När man semestrar i sin egen hemstad. Stockholm är verkligen vackert och jag har sagt det förr, jag ska bara se och göra mer saker i Stockholm.

Idag slog vi tag i saken och åkte på en sightseeing i Stockholm med den populära bussen – Oceanbus – som förvandlas till en båt mitt under färden. Det var riktigt häftigt.

Barnvänlig sightseeing

Sightseeingen passar definitivt barn från 2 år. Är man yngre kanske man sitter i sina föräldrars knä. Men de hade dessa smarta kuddar som barnen kunde sitta på för att komma upp lite och se bättre ut.

Guiden vi hade pratade på både svenska och engelska. Tyvärr faktiskt mest på engelska, vilket var lite synd då killarna inte kan flytande engelska ännu.

Båtresan

Vi tyckte nog alla det var häftigast när bussen åkte ner i vattnet och vi fick oss en sightseeing runt i den vackra Djurgårdskanalen och sen vidare en bit ut till havs innan vi vände tillbaka.

Det är verkligen en rolig upplevelse både på land och till sjöss, vilket gör att man heller inte blir uttråkad.

Strömkajen är start- slutstation

Sightseeingturen startar och slutar vid Strömkajen, precis i slutet av Kungsträdgården och i närheten av Café Opera. Närmaste T-bana är Kungsträdgården. Man har väldigt fin utsikt över både vårt vackra slott och riksdagen därifrån.

Priset för turen var 280 kr / person.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *