Badet Bökevik Fiskebäckskil på Skaftö

I Fiskebäckskil ligger det familjevänliga badet Bökevik. Det är ett mycket trevligt bad med både grovkornig sandstrand, badbryggor och en trampolin att hoppa ifrån. Vill man bada ifrån klippor så går det också bra.

Utomlandskänsla

Under dagens bad på Bökevik, fick jag nästan lite utlandskänsla. Havet var alldeles spegelblankt och turkost och badet kantas av görligs klippor, nästan som i Grekland.

Dock var ju temperaturen på havet bara ynka 20 grader. Men man fick värma sig i solen istället efter ett dopp i det blå.

Trampolin

Längst ut på bryggan har de även trampolin som min äldsta son älskade att hoppa ifrån. Längst ut på bryggan är det ganska djupt och går att hoppas utan problem.

Utsikt mot Lysekil

Från Bökevik kan man blicka bort mot Lysekil som ligger rakt över. En solig och klar dag det man staden väldigt bra.

Barnvänligt och långgrunt

Badet är väldigt barnvänligt och långgrunt. Det har flera badbryggor och man kan välja på vilket djup man vill bada på.

På somrarna anordnas även simskolor på badplatsen,

I anslutning till badplatsen ligger en stor gräsmatta där man kan ligga och sola eller ha picknick. På gräsmattan finns även ett ost gungor. Man hittar även en glassbar här

Hitta hit

Ta sikte på Gullmarsstrands hotell om du promenerar från Fiskebäckskil. Annars finns en stor parkering på Kristinebergsvägen, ca 5 minuter från badplatsen. Så får man gå en liten promenadstig ner till badet.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *