Nyårskavaldkad 2013 – Del 4

Sista delen i min Nyårskavalkad för 2013 och kan bara konstatera att det har vart ett fantastiskt resår, både utomlands och inom Sverige. Hela FEM utlandsresor blev det tillsammans med Oscar och TVÅ storstäder, Palma och Helsingfors. Flera kryssningar hann vi med och några road trips i Sverige med en massa härligt resmåls tips. Vilken av resorna tilltalade dig mest?

I höstas mötte vi hösten i Dalarna med en massa härlig utelek i solskenet. Vi passade på att hälsa på några goda vänner till mig med barn också och inte bara Oscars mormor och morfar som annars står högst på listan när vi är i Dalarna. Denna gången tog vi tåget ensamma och Oscar gillar verkligen att åka tåg.

Maken och jag sov en natt på Scandic Anglais i deras nya sömnrum som är helt isolerade och ska vara bra om man vill sova ordentligt. Det passade oss småbarns föräldrar perfekt och sängarna var över förväntan.

Vi besökte även Skansen en solig dag i oktober tillsammans med Oscars mormor och denna gången var det premiär för Oscar på Akvariet på Skansen, där man kan se en massa ormar, sköldpaddor, ödlor, krokodiler mm

Vi lekte även ute i deras lilla tivoli som de har på Skansen,

m

På höstlovet åkte vi igen på en kryssning med Birka Cruises tillsammans med Jenny med familj igen. Vi trivs bra å Birka båtarna och tillsammans med Jennys familj och det är verkligen den perfekt minisemestern om man bara har ett par dagar ledigt. En 22h kryssning känns så mycket längre och barnen älskar verkligen alla aktiviteterna de har ombord.

Jag och Jenny lyxade även till det denna gången med SPA och njöt av den fantastiska utsikten i Stockholms Skärgård medan killarna badade med kidsen.

Vi bestämde oss även för att åka till Helsingfors med Oscar och åkte då med TallinkSilja till Helsingfors på en kryssning.

Då fick Oscar träffa Mumintrollen igen, som han gillar.

I Helsingfors passade vi på att besöka det fascinerande Naturhistoriska muséet.

I november tog jag och maken in på en SPA weekend på Skepparholmens SPA i Nacka och bara njöt.

 

De var riktigt lugnt och mysigt med fantastiskt god mat, vinprovning och härliga pooler både inomhus och utomhus.

Sen började vintersäsongen igen och det blev ett par turer till Mexico och härliga Cancún igen. Jag kan fortfarande inte få nog av de härliga färgerna Mexico bjuder på, det är speciellt…

Fler härliga turer till Gran Canaria och Las Palmas har jag hunnit med och jul shoppat många av julklapparna där.

Ett måste i december för att få en riktig julkänsla tycker jag är att gå på Julmarknad på Skansen och just den helgen var det även riktigt kallt och SNÖ 😉

Hann med en blixtvist till Kuba för några timmar…

 

En snabb och intensiv mellan landning på Cozumel i Mexico. Men nu har jag sett den vackra ön alla pratar om lite kort….

 

Mexico bjöd på sådär väder i december faktiskt, ena dagen strålande sol och nästa dag regn och storm…

Å vi fick nästan en VIT jul i Dalarna i alla fall EN av dagarna var det snöklätt på backen och vi passade på att åka Bob, göra snöänglar och kasta snöbollar….numera lyser ju snön med sin frånvaro…

Innan året tog slut hann jag med årets sista strandpromenad på den härliga Las Canteras stranden i Las Palmas.

 

Med denna ”lilla” Nyårskavalkad, kan jag minst sagt säga att 2013 har vart ett helt FANTASTISKT RESÅR. Så jag undrar nu OM 2014 kan slå detta? Jag tror inte det, men hoppas….. Nu ser jag mest fram emot lördag då jag ska besöka ett helt nytt land och resmål som jag aldrig har besökt innan. Å sen har planeringen börjat inför 2014 s resor.

Har du haft ett bra resår 2013? Var går din nästa resa? Gillade du denna Nyårskavalkad? Hoppas du fick inspiration till DIN nästa semester resa?!

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *