Restaurang Oxenstiernan på Östermalm

För en dryg månad sedan öppnade Restaurang Oxenstiernan. Det är silversmeden och juveleraren Sebastian Schildt som står bakom den trevliga restaurangen som ligger på Östermalm, mitt i stan men ändå mitt i det gröna, som en undangömd oas bland vägar och hus. Restaurangen har en lång tradition av både odling och hantverk. Deras meny är verkligen levande. Under sommarmånaderna så sker den mesta av matlagningen utomhus, med hjälp av en stor vedeldad ugn och en Ofyr grill. Sommaren är också den tid som är mest föränderlig, då de verkligen kan säga att de jobbar med det som har sin primetime just idag. Från första september flyttar restaurangen in och då ändrar de också till en höstmeny. Deras råvaror kommer från närliggande bönder och allt porslin är specialdesignat av olika kända svenska designer. Det är Elvira Lindqvist som är deras kreativ ledare i köket. Hon är även utnämnd till Kockarnas Kock 2021. Hon gillar att jobba med passionerade bönder och producenter nära, precis som de gör på restaurangen. Jag och Christian från Matochresebloggen avnjöt en riktigt god och trevlig lunch i denna mysiga och undangömda oasen.

Fördrink

Vi började med en liten färgglad alkoholfri fördrink. De hade ett fint urval av olika drinkar och ett stort utbud av viner, men till lunchen fick det bli en alkoholfridrink.

Förrätter

Vi beställde in ett urval av förrätter som vi delade på. Det var Mozzarella från Ängsholmen, grillad tomat, libbsticka, Labneh, lökaska, örter, fröknäcke och Nybakat bröd från stenugnen med rökt smör från Löts gårdsmejeri.

Varmrätter

Till varmrätt åt jag en  Grillad sommarkål med brytbönor, sotad knipplök, vasslesås, krutonger,  lagrad ost som var riktigt fräsch och god. Christian åt Färskpotatis, Norröna matjes, gräddfil, isad schalottenlök, brynt smör, dill.

Desserter

Till dessert åt vi Rombigarråer, honung från Malin med ovispad grädde och Hallon- och rosmaringlass med havreflan. Det var båda riktigt goda. Restaurang Oxenstiernan var verkligen en trevlig restaurang som är värt ett besök. Passa gärna på nu att besöka deras lummiga uteservering, innan de flyttar in.

Öppettider

Från och med 1 september är deras öppettider: lunch tis-lör 11:30-16:00 middag tis-lör 17:00-23:00 lunch sön 11:30-16:00

Hitta hit

Storgatan 35B, Stockholm. Närmaste T-bana Karlaplan eller Östermalmstorg. Har du någon favorit restaurang i Stockholm som du kan rekommendera?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *