Sydpoolen – äventyrsbad i Södertälje

 

Sydpoolens äventyrsbad i Södertälje var verkligen en riktigt hit och mycket uppskattat av hela familjen som en riktigt bra familjeaktivitet på helgen.

20141103-230252.jpg

Vi var där vid 11-snåret i söndags och jag trodde det skulle vara full halabaluns eftersom det var söndag och höstlov. Men det var nästan helt folktomt.

20141103-230627.jpg

Så gott som inga köer nästan alls i rutchebanorna. Det fanns två olika, en mindre som vi började att åka, men den blev snabbt tråkig så vi övergick till den längre varianten.

20141103-230754.jpg

Vi sprang ordagrant upp i trappan och åkte ner säkert närmare 100 ggr. Å ja, vi hade riktigt roligt. Poolerna var uppvärmda till ca 27-28 grader, men fördelen var ju när det inte var köer att man snabbt kom i vattnet igen.

20141103-231155.jpg

Vattenrutchebanorna var såklart mest uppskattade av O. Men för övrigt så hade Äventyrsbadet en stor pool med en vågmaskin som sattes igång varje halvtimme med vågor och man kunde leka i poolen med olika leksaker, klättra på lianer mm.

20141103-231609.jpg

Men det fanns även två riktigt varma bubbelpooler och en vanlig simbassäng liksom en barnpool för mindre barn. Men O ville mest bada i äventyrsdelen, eller hoppa ifrån kanten på det djupa. Han har blivit så duktig nu och använde inga hjälpmedel alls utan tar sig upp till ytan själv och simmar in till kanten. Det är ju inga långa sträckor han simmar själv, men han vågar och kan själv några meter.

Äventyrsbadet var fräscht, hade ett café där man kunde fika eller äta lunch och sen fräscha omklädesrum och bastu. Jag passade på med en egen liten sparitual med hårinpackning i bastun och skrubb. Vi var ju nästan själva där.

Ett besök till Sydpoolen blir det definitivt igen.

Har du besökt Sydpoolen?

 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *