7 Resmålstips inför höstlovet

Skolan har precis börjat och många har säkert börja på att fundera vart man ska resa på höstlovet? Knappa tio veckor kvar. Jag vet inte ens om jag får vara ledig på höstlovet. Men jag drömmer ju alltid om en resa.

Thailand

Thailand är ju alltid härligt, främst under vinterhalvåret. Vårt favorit hotell i Thailand är Sunwing Bangtao Beach. Just inför höstlovet brukar det börja gå direktflyg till Thailand. Till exempel med Ving kan man resa dit 1v och med direktflyg blir det ju enklare med 1v.

Dubai

Vill man inte resa iväg så långt är Dubai ett hett tips. För knappa två år sedan öppnades även Mellan österns bästa nöjespark Motiongate.

Dubai har även ett härligt klimat under vinter halvåret och är väldigt solsäkert. En flygresa på dryga 6h så är man där. Varför inte åka upp i världens högsta byggnad Burj Khalifa eller shoppa i gigantiska shopping mall?!

Kap Verde

Kap Verde besökte jag för första gången förra året och blev helt frälst. Med bara dryga 7h direkt flyg så får man ett varmt och skönt klimat, solsäkert och fina sandstränder. Ön kallas för No Stress Island och hit åker man främst för att koppla av och äta och dricka gott.

Gran Canaria

Gran Canaria är också ett härligt höstlovstips med bara dryga 5h flygresa till sol och värme.

För två år sedan bodde vi på barnvänliga Sunwing Arguineguin Seafront och förra året bodde vi på härliga Marina Suits i Puerto Rico.

Södra Gran Canaria är ju solsäkrast om man söker sol och värme. Annars har Gran Canaria även mycket annat att uppleva. Huvudstaden Las Palmas är definitivt värt ett besök om man är på ön.

Turkiet

Vill man inte flyga så långt brukar även Turkiet ha ett bra klimat i slutet av oktober och kusten kan skryta med många soltimmar. Vi har varit i Turkiet flera gånger, de senaste två gångerna har vi bott på Sunwing Side Beach som är en stor barnvänlig resort och relativt nära till stranden och havet.

Cypern

Cypern är faktiskt ett av de mest solsäkra resmålen i Europa. De kan stoltsera med att de brukar ha över 300 soldagar varje år. Här finns fina sandstränder, turkos blått hav och en rad andra trevliga utflykter för den som önskar.

Portugal – Algarve

Förra året i oktober var vi i Portugal närmare bestämt på Algarve kusten och hade dryga 30 graders värme och det var helt klart badvänligt i Atlanten. Vi passade även på att fira Halloween på Zoomarine Aqualand.

Letar du andra tips på sol och bad weekends bjuder jag på några resmål som kanske också kan funka på höstlovet.

Jag har även sett att både Lifsresor och Christian på Matochresebloggen har tipsat om några andra resmål.

Själv är jag riktigt sugen på Marocko, Ras Al Khaimah och Sydafrika som jag aldrig tidigare har besökt. Eller varför inte en Karibien kryssning… Ja, många resdrömmar har jag!

Har ni bokat någon höstlovsresa?

Spana också in

5 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *