Sunwing Bangtao Beach – Familjevänlig resort i Thailand 

När vi reser hela familjen har vi väldigt många krav på vårt boende och en resort som absolut uppfyller våra krav och förväntningar i Thailand är Sunwing Bangtao Beach.


Detta var tredje gången vi besökte Sunwing Bangtao Beach. Det säger väl allt, besöker man en resort och ett land för tredje gången så är det definitivt BRA. Bättre betyg är nog svårt att få. Vi besökte vårt favorit land Thailand och denna resorten både 2014 och 2015. 


Några av våra krav vi har när vi reser på semester hela familjen är att det ska vara bra poolområde, strandnära, bra mat, såklart barnvänlig mat, gärna restauranger i omgivningarna, gym, barnklubb eller aktiviter för barnen, fräscha rum och bra service. Sunwing Resorts uppfyller alltid våra krav, vilket ofta leder till att vi gärna reser till Sunwing Resorts. 

Rummen 


Rummen är väldigt bra planerade med en stor dubbelsäng, bäddsoffa med plats för två barn och även plats till en bebissäng. Rummet har en liten köksdel med kylskåp, mikro och vattenkokare. Så vi gör faktiskt alltid frukost på rummet när vi reser till Thailand. Dels för vi är så otroligt morgon trötta på grund av jetlagen och ofta sover till 9-10 på morgonen och vi inte orkar stressa ner till frukosten. Dock köpte vi take away från frukostbuffén några mornar oxh det var lyxigt att kunna avnjuta frukosten i lugn och ro på balkongen. Vi tycker det är så himla mysigt med balkong och sitter gärna där och njuter av  en lång frukost, kaffe eller ett glas vin på kvällen. 

Poolområdet 

Poolområdet är helt fantastiskt. Resorten har hela fyra olika poolområden plus barnpool och bebispool med solskydd. 

Till sonens stora förtjusning har de en vattenrutchebana. 

Eftersom det finns så många pooler så känns det inte som att poolerna är överfulla med människor utan det är lagom med folk. 


Man kan även boka royalrum med pool eller åtminstone Swimout i en gemensam pool. 


Restaurang 

Hotellets största restaurang som serverar både frukost, lunch och middag har verkligen det bästa läget precis vid stranden. 


När man äter frukost eller lunch har man verkligen första parkett för underbar havsutsikt. Väljer man att äta en tidig middag när restaurangen öppnar för kvällen får man dessutom njuta av den vackra solnedgången. 

På restaurangen har de både buffé några kvällar i veckan, både thailändsk som internationell. Men de serverar a la carte menyn alla kvällarna ändå. Vi föredrog att äta a la carte  de flesta kvällarna. Vi åt mest deras thailändska meny och var väldigt böjd med maten. 


Det bästa när man reser till ett Sunwing Resorts med barn under 12 år är att de äter gratis mat ifrån Lollo & Bernie buffén. Här finns varje dag flera olika sorters maträtter, grönsaker, frukt samt smör och bröd. Varje kväll fanns det alltid någonting vår kräsne son gillade. Nu när min yngsta son är både mjölkprotein och ägg allergiker uppskattade jag väldigt mycket att de hade en lista med innehåll i maten. Något som jag tidigare inte har tänkt på. Stort plus på det. 

En kväll lyxade vi till det och åt på Fino – hotellets lyxigare restaurang. Det var riktigt bra mat där. 

Barnaktiviteter 

Fem dagar i veckan har de ett gediget program med barnaktiviteter.  Eftersom min son snart fyller 7 år hängde han mestadel med på aktiviteterna för de äldre barnen. Han älskar  verkligen sportaktiviteter och  var alltid med på fotboll, vattenbasket, dart, parkour och andra aktiviter som de hade. 

Det är ett mycket bra sätt att lära känna nya kompisar på. 

Med vår yngsta son hängde vi en del i miniklubben där de hade en uppsjö av roliga leksaker att leka  med. 

Play & Chat hörnan blev populärt med TV-spelen. Jag tyckte det var  perfekt för barnen att gå in någon timme här varje dag för att undvika någon soltimme och vila lite, efter både sol, bad och andra aktiviteter. 

Minidisco & kvällsunderhållning 


Fem kvällar i veckan var det även björnshow, minidisco och kvällsunderhållning med familjeshower. Självklart fick alla Lollo & Bernie älskare krama de söta maskotarna. 

Stranden 

Sunwing Bangtao Beach ligger helt idylliskt precis på den 8 km långa paradisstranden Bangtao Beach

Hotellet har inga egna solsängar på stranden. Men vi låg oftast vid poolen och sen var det bara ett stenkast ner till stranden så vi var sår ett par timmar varje dag. 


Stranden var stor och barnvänlig. Vissa dagar var det höga vågor, men barnen tyckte det bara var roligt att surfa i vågorna. 

Gymmet & Träningsklasser 


Gymmet var inte särskilt stort. Men det hade en del maskiner, en crosstrainer, ett par löpband och fria vikter. Jag och maken tränade nästan varje dag under semestern och tyckte det räckte för semester träning. De hade även flera olika träningspass / SATS klasser fem dagar i vecka för den som önskade gå på pass. 

Summa summarum så är vi väldigt nöjda med resorten och vi kommer med stor sannolikhet åka tillbaka i framtiden. Nu kommer Sunwing Bangtao Beach att renoveras under hela sommaren och öppnas igen i november 2017, så det kommer förmodligen bli riktigt fräscht och fint. 

Detta är verkligen ett av de bästa familjehotellen som vi har bott på i Thailand. 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *