3 tips på vackra resmål i Sverige

Nu när jag reste sist insåg jag att Euron har blivit väldigt dyr. 11,40 SEK fick jag betala för 1 Euro när jag växlade pengar. Detta innebär även att resan blir dyrare i sin helhet.

Vackra Sverige

Så varför inte stanna hemma i Sverige och upplev vårt vackra land.

Sverige tycker jag verkligen visar sig från sin bästa sida på sommaren. Vi reser alltid i Sverige under sommaren och jag har verkligen så mycket kvar att se av Sverige.

Aftonbladet Morgon – Svenska resmål

Imorse var jag med i Aftonbladet Morgon igen och bjöd på mina personliga bästa restips i vårt kära avlånga land.

Hållö i Bohuslän

Vi besökte för första gången Hållö i somras som ligger strax utanför Kungshamn och Smögen. Vi fick rekommendationer att åka dit när vi bodde på Johannesviks Camping och Stugby från en tjej som jobbade där. Och vi blev riktigt överraskade hur vackert det var.

Vi stannade på Hållö en heldag och hade med oss matsäck som vi åt på klipporna, köpte glass och killarna badade i Marmorbassängen. Ni se ju själva så vackert det är. Vill man inte åka över dagen kan man även bo över på ön på vandrarhem.

Båtresan från Kungshamn är kort och tar bara ca 15 minuter.

Skaftö

Västkusten står mig verkligen varmt om hjärtat eftersom min man är uppvuxen här på somrarna. De senaste 11 somrarna har vi tillbringat i familjens ”sommarhus” på Skaftö, närmare bestämt i den lilla västkustidyllen Grundsund.

Grundsund har främst blivit känt av att TV-serien Saltön spelas in på Skaftö och mycket i just Grundsund. Har du inte varit här kan jag starkt rekommendera att åka hit i sommar.

Grannorten Fiskebäckskil är också väldigt idyllisk och mysig. Från både Grundsund och Fiskebäckskil kan man åka båt till Lysekil. Så varför inte båtluffa på Västkusten i sommar.

Fira midsommar i Dalarna

Ska man fira midsommar ordentligt kan jag starkt rekommendera att åka till Dalarna. Bilden är från min vackra lilla hembygd Söderbärke och ett traditionellt midsommarfirande.

Ett annat tips är att besöka Sveriges och världens största midsommarfirande i centrala Leksand på midsommarafton. I Gropen, som liknar en amfiteater, samlas 20-30 000 personer för att se den ståtliga majstången resas till fiolmusik och tal. Här är det mysigt att ta med sig sin egen picknickkorg och filt. Det ges även möjlighet att se kyrkbåt med spelmän.

Vart kommer du att fira midsommar? 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Åh, så många fina ställen det finns västerut. Har varit i Fiskebäckskil, men Grundsund och Skaftö är jag osäker på. (Tobias tog med mig till en massa ställen precis när vi träffades, men det var innan jag lärde mig skilja på alla namn). Vi kommer hänga mycket på västkusten i sommar, ska se vilka ställen vi hinner med. Vill gärna tillbaka till Strömstad där Tobias faster bor, och givetvis också till Orust där de har sommarställe. Fina bilder!

  2. Heja Sverige! Jag är delvis uppväxt på västkusten, med föräldrar på Tjörn, brorsan på Smögen och många sommrar på vad jag tycker är västkustens bästa pärla – Gullholmen. I veckan var jag i fantastiska Helsingborg som också är ett hett sommartips! Och midsommaren ska för första gången firas i ”gropen”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *