Johannesviks Camping och Stugby på Västkusten 

Svenska Västkusten är lång och i år bestämde vi oss för att upptäcka en ny del av den vackra västkusten i Sverige. För att slippa långa bilresor för dagsutflykter bokade jag en mysig stuga på Swecamp Johannesvik utanför Kungshamn och Smögen i tre nätter. Det visade sig vara ett mycket lyckat beslut. 


Campingen är enormt stor ca 800 meter från receptionen ner till badplatsen. Men enormt mysig att strosa omkring på. 

Lökåsen Stugby 

Vi bodde i en liten stuga i området som hette Lökåsen. Det var små gulliga nyrenoverade stugor på ca 25 kvm, men väldigt välplanerade. 

Ett vardagsrum med bäddsoffa kombinerat med köket. 

Sen ett litet sovrum med två sängar och här fick vi även plats med en resesäng åt lilla L. 


Men vi hängde mest ute på altanen. Maken stod för grillning varje kväll, så vi satt mesta dels ute när vi åt frukost och middag. De hade ett smart grillpaket så man kunde hyra sin egen grill under vistelsen – hur bra  som helst. För på somrarna vill vi verkligen grilla – helst varje dag. 

Badplats 


Deras badplats bestod av en liten strand och en stor flytbrygga i plast som även hade bänkar om man ville hålla till ute på bryggan. Även en stor studsmatteliknande ring som sonen gillade att simma ut till. 


Vi passade även på att fiska krabbor hela familjen nere vid badet. Lilla L ville gärna hålla i krabborna. 

Campingens barnaktiviteter 

De hade även ett stort urval av barnaktiviteter som man kunde lämna barnen på under utvalda tider. Ena dagen vi var där var det krabbfiske och vår son verkligen älskar det ville vara med. Så lämnade man barnen till barnklubbledarna 1h, så gick de ner till bryggan med barnen. De hade flytvästar och krabbfiske utrustning åt alla barnen. Så helt plötsligt fick maken och jag en oplanerad lugn stund och satte oss ner med en varsin kaffe på Wägga café i närheten av badplatsen. 

Men vi var såklart nyfikna på krabbfisket och gick ner efter en stund. 

Självklart avslutades krabbfisket med krabbrejs! 

Dessa två krabbor som satt fast på varandra var mest intressant tyckte barnen. Barnklubben hade fångat många krabbor och sedan fick barnen ett litet diplom efteråt. En riktigt bra uppstyrd aktivitet med bra ledare. 

Lekparker Campingen hade flera mindre lekparker och en stor lekpark med denna roliga studsmatta. Så här hängde vi flera gånger varje dag. Stora sonen älskade studsmattan och lilla sonen var överlycklig av att få gunga – helst av storebror. 

Relax 


Ville man lyxa till det lite extra på campingen så har de en riktigt mysig relaxavdelning med bubbelpool. Den kunde man hyra 2h åt gången om man ville. Vi hängde där en förmiddag och njöt av ett härligt bubbelbad och lugnet. 

Minigolf 


Anläggningen hade även två minigolfbanor. En som de kallade för klippminigolfbanan och en mindre nere vid stora lekparken. 

Utflykter 

Campingen ligger ett stenkast ifrån Kungshamn som tidigare nämn och möjligheterna till att göra flera utflykter var stort. Vi åkte på dagsutflykter  till Smögen, tog båten ifrån Kungshamn ut till Hållö och åkte till den vackra djurparken Nordens Ark. Så vill man inte bara vara på campingen så finns möjligheter till många närliggande västkustpärlor. 

Vi hade fyra fantastiska dagar på Johannesvik och kommer med största sannolikhet åka tillbaka hit. Vi gillade stugan mycket och lugnet plus att det fanns så mycket att göra för barnen. 

Spana också in

4 kommentarer

  1. Ser ut som en trevlig camping! Vi har ju äntligen grill hemma nu, men det blir inte så ofta att vi grillar … Vi kan iofs skylla lite på den ganska kassa sommaren … 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *