Fiskebäckskil – En av västkustens vackra idyller 

En sådan här regnig dag får mig att drömma tillbaka till vår härliga sommarledighet på vackra Västkusten. Vi spenderade 2,5 veckor i underbara Bohuslän och besökte idyllen Fiskebäckskil som vi alltid gör på somrarna. 

Vacker utsikt från Gullmarsstrand. 

Från Fiskebäckskil ser man över till Lysekil, som skymtar i bakgrunden. 


Denna lilla pärla ligger på den lilla ön Skaftö i Bohuslän. På sommaren är den fylld av turister och en väldigt populär ort att lägga till med båten. 

Fiskebäckskil har en mysig liten strandvik – Bökevik – med både strand och badbrygga. Här brukar vi bada på somrarna. 

Fiskebäckskil fina kyrka. 


Ett måste är att promenera igenom orten på klapperstensgränderns och se på alla vackra hus och blommor som klättrar längs husväggarna. 

Vill man semestra i Fiskebäckskil är det väldigt pooulärt, så boka boende i god tid innan sommaren liksom om man vill gå ut och äta på någon av de populära restaurangerna. 

Vi var här över dagen och nöjde oss med en glass i hamnen och lite lekparkshäng. 

Spana också in

4 kommentarer

  1. Vad många härliga platser på Västkusten ni har hittat i sommar! Har tyävrr inte själv varit så mycket där än, men det kanske blir läge i framtiden.

  2. Nu är det typ höst här, så trist!
    Svar: Ah fast det är ju ett tag sedan jag var där. MEN DU, jag har redan färgat det. Blev färgen til höger i bloggen. Blev så jäkla nice det blev nordisk askblont…det blev grått så coolt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *