Legoland Water Park i Dubai

Första Legoland vattenparken i världen

Legoland Water Park är den första och för närvarande den enda Legoland vattenparken som finns. Dubai har därmed nöjet att även vara först i världen med den.

Barnfamiljer upp till 12 år

Vattenparken riktar sig främst till barnfamiljer med barn i åldrarna 2-12 år. Men min lilla 1,5 åring hade också jätte roligt. Så jag skulle nog säga från ca 1 år ändå.

20-tal vattenrutschbanor

Här finns ett 20-tal olika sorters vattenrutschbanor att roa sig i en hel dag.

Lego hyddor

Vill man ta en paus ifrån solen kunde man hyra dessa Legohyddor med trevliga loungemöbler,

All in med vattenrutschbanor

Mina killar gick verkligen all-in gällande vattenrutschbanorna. De satsade på de mest utmanande vattenrutschbanorna. Till vår stora glädje var det heller nästan inga köer och väldigt lite folk. Vi valde att gå i parken en torsdag. (Fredagar & lördagar är det helg i Dubai, så dessa dagarna bör nog undvikas om man vill ha kortare köer).

Lek med Legobåtar

En favorit i Legoland vattenparken blev även denna vattenlek, där man fick bygga sin egen legobåt och köra i denna bana. Den var smart uppbyggd med skydd mot solen och perfekt för att pausa både från solen och vattenrutschbanorna en stund.

Dröm för en 7-åring

Legoland Water Park är verkligen en dröm för en 7-åring. Min son hade verkligen jätte roligt och frågar redan när vi ska åka fit igen. Med andra ord ett väldigt gott betyg.

Vår lilla son hänger mest med på allt, men han blev riktigt arg när vi tog bort honom från denna roliga vattenlek. Vilket barn gillar liksom inte Lego och vatten. Den perfekta kombinationen.

En dag på Legoland Water Park plus Legoland kostar från 235 Dirham (ca 500 kr).

———

Mitt besök var en studieresa med Visit Dubai. Men åsikter och bilder är mina egna.

Spana också in

7 kommentarer

  1. Hej! Hinner man med både Legoland och vattenparken på en och samma dag? Vi ska dit på sportlovet och ser verkligen fram emot detta 🙂

    1. Ja det hinner man verkligen. Det är jätte nära varandra och vattenparken är ganska liten. Ha så roligt. Med vänlig hälsning Lina

  2. Det ser verkligen jättekul ut! Vi var på Legolands vattenpark i Kalifornien för två år sedan och det var jättefint där också men tyvärr kunde vår son inte bada något då eftersom han hade ett sår som inte fick bli blött. Åker vi till Dubai kommer vi definitivt gå hit!

  3. Alltså så himla kul! Hit bara måste vi åka nästa gång vi besöker Dubai!
    Jag håller på och skriver restips till Dubai gällande sportlov, länkar dig, hoppas ok! 🙂
    Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *