Burj Khalifa – Världens högsta byggnad i Dubai

Under vår vistelse i Dubai åkte vi på en trevlig City Tour runt i staden och fick se det mesta av den enormt stora härliga staden.

Höjdpunkten för dagen blev naturligtvis besöket upp i Burj Khalifa som sträcker sig  hela 828 meter ovanför Dubai och är för närvarande världens högsta byggnad. Skyskrapan  som är en blandning av konst, ingenjörskonst och kulturarv. I byggnaden finns ett enormt stort kontorsutrymme, hela 900 bostäder, Armani Hotel med 160 rum och At the Top,  som är ett observationsdäck utomhus på den 124:e våningen.

Vi hade länge pratat med sonen om att åka upp i världens högsta byggnad när vi var i Dubai och han såg mycket fram emot det. Jag skulle säga att det verkligen är ett måste om du besöker Dubai.  Under hissfärden upp fick vi lära oss mer om Dubais exotiska historia och byggandet av Burj Khalifa.

Efter att ha åkt upp 450 meter till observationsvåningen på At the Top i en höghastighetshiss  välkomnas vi av en hisnande och  fri utsikt över staden. Det är både öknen och havet i 360 graders vinkel. Vi gick såklart flera varv runt   den inglasade balkongen och ut på den öppna utomhusterrassen. Det var så fascinerande.

Lilla L stod och bara tittade och tittade. Förstå vilken upplevelse för en 1,5 åring OCH en 7,5 åring.  Utsikten var verkligen enorm åt alla håll.

Min man som egentligen är höjdrädd kämpade med sin höjdrädsla och gav högsta betyg till denna enorma utsikten av Dubai. Det är verkligen något speciellt med att besöka världens högsta byggnad.

Vi ville egentligen inte alls åka ner. Men med tanke på köerna och hur många som vill besöka At the top of Burj Khalifa, så fick vi nöja oss med en knapp timme där uppe.

Jag rekommenderar starkt att boka en tidpunkt, så ni slipper den enorma kön. Det är köer ändå, för det är fortfarande väldigt populärt att besöka Burj Khalifa.

Detta är verkligen ett minne för livet för äldsta sonen som ofta pratar om när vi var där. Han drömmer redan om att åka tillbaka.

 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.