6 saker att göra för både stora och små i Mechelen i Belgien 

Staden Mechelen i Belgien var en väldigt barnvänlig stad. Vi promenerade runt i staden med hjälp av sonen som kartläsare. 


Jag tror jag aldrig har varit i en stad som har fokuserat så mycket på barnaktiviteter och till och med haft en karta över staden bara för just barn, som var fokuserad på vad som är intressant för barn. På turistbyrån i Mechelen fick även alla barn en liten ryggsäck med massor av information om staden. En sådan smart grej och ett roligt sätt för barnen att både lära sig läsa en karta och lära sig mer om staden. 

1. Mechelen Children Beach 

Ett hett tips är verkligen att besöka Mechelen i augusti när de har byggt upp Mechelen Children Beach på det stora torget Grote Markt mitt i stan. I år var eventet 8-10 augusti och vi lyckades pricka in en hel eftermiddag och kväll här – riktigt mysigt. 

2. Plackendael 


Plackendael är både en enorm äventyrspark där man får djungelkänsla när man promenerar omkring bland alla djuren. Nytt för i år är deras Lego Art utställning med både djur och blommor uppbyggda i lego. Imponerande. 

Barnvagnsvänlig stad 

Mechelen var en väldigt mysig och en promenad vänlig stad. Det var heller inga problem att strosa omkring med en liten i barnvagn. Till och längs vattnet kunde man gå på de breda bryggorna. 

3. Alla vackra byggnader 

Alla byggnader i den gamla delen av Mechelen i närheten av Grote Markt var så otroligt vackra. Det är värt ett besök bara för den fantastiska arkitekturen. 

4. St. Rumbold’s Tower and Cathedral


Besök den vackra kyrkan St. Rumbold’s med det enormt stora tillhörande tornet. En riktigt fascinerande kyrka. 

5. Roliga lekparker 


Bakom den enorma kyrkan fanns flera annorlunda och roliga lekparker att leka på. 

Rörliga trädockor att leka med. 

6. Grote Markt 


Slå er ner på Grote Markt på en mysig uteservering och bara njut av här och nu och de vackra byggnaderna. Vi åt riktigt god lunch på tapas restaurangen  Sava.

Mechelen och Belgien var verkligen över förväntan för oss som aldrig hade varit där.  Det var även så smidigt att ta sig med tåg från Bryssels flygplats, vilket bara tog 10 minuter. 


Det här med storstäder känner jag verkligen har blivit vår grej. Nästa gång vill jag besöka Bryssel, Gent och Brügge som jag även har sett är otroligt fins städer i Belgien. 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *