Att resa med tåg med barn i Europa 

Under vår resa i Belgien reste vi för första gången med tåg i Europa. Det var både ett enkelt sätt att resa tillsammans allihopa och barnen tyckte det var väldigt spännande. 

Enkelt, bekvämt & prisvärt 


Till att börja med var det väldigt enkelt och bekvämt att boka tågbiljetterna på nätet och bara skriva ut dem. Vi började ju vår resa i Antwerpen och när vi landade på Bryssel Airport så tog man bara hissen ner från ankomsthallen och hamnade vid tågen som gick varje halvtimme till Antwerpen. 

En tågbiljett Bryssel Airport – Antwerpen kostade ca 12 Euro för en vuxen och gratis för barn under 10 år. Det tyckte jag var väldigt prisvärt. 

Vackra Antwerpen Tågstation 


Tågresan till Antwerpen tog ca 30 minuter och sen hade vi bokat ett hotell – Hotel Park Inn By Radisson Antwerp – precis bredvid tågstationen, så det var nära att gå med allt bagage vi hade. 

Bara Antwerpen tågstation är verkligen en upplevelse i sig att se den vackra byggnaden både ut- och invändigt. Något som helt enkelt måste upplevas. 

Antwerpen – Mechelen – Bryssel Airport 


Vi fortsatte vår resa med tåg till den mysiga lilla orten Mechelen som låg cirka 20 minuter ifrån Antwerpen. En riktigt barnvänlig ort som vi gillade mycket. Det var lika enkelt här med tåg resorna, lite längre promenad till hotellet men funkade bra med både barnvagn och en 7-åring. 

Liksom resan tillbaka till Bryssel Airport. Jag älskar när saker är enkelt och bekvämt när man reser med barn. Plus att vi hela familjen blev en erfarenhet rikare. 

Nästa år hoppas jag på en ny stadsresa med familjen. Det här med att besöka två nya städer med barn och resa med tåg gick verkligen över förväntan! 

Har du rest med tåg i Europa? 


Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *