Plackendael – En enorm djur- och äventyrspark i Mechelen 

Under vår härliga resa i Belgien var vårt fokus mestadels på roliga aktiviteter för barn. Belgien har verkligen ett stort utbud av barnaktiviteter. Framför allt Mechelen som är känd som en barnstad (mer om Mechelen kommer ni få läsa om inom kort). 

Djungelkänsla 


En eftermiddag tillbringade vi i den 42 hektar stora djur- och äventyrsparken Plackendael som låg cirka 10 minuter med buss utanför Mechelen. Parken var verkligen äventyrlig och gav djungelkänsla. Stora sonen som älskar äventyr och klättra på allt – tog alla utmaningar han kunde och klättra i träd och över vatten. Trots spöregn så var det inget som hindrade honom – han fullkomligt älskade det. 


Stort plus att det fanns många olika äventyrsstationer och flera olika roliga lekparker. 


Hur cool var inte denna elefant rutschekana. 

Lego Art 


Nytt för denna sommaren är att de har en Lego Art utställning.  Den var verkligen imponerande och bjöd på  fina djur och blommor  gjorda av lego brickor. 

Mata Noshörningarna 


Vi kom lagom till noshörningarna skulle matas. Det tyckte lilla L var väldigt spännande som verkligen fick första parkett. Imponerande att de även gärna äter sina grönsaker (hela morötter) direkt ur händerna. 

Lemuren som var så nyfiken och snodde vår banan 


Det mest nyfikna djuret i hela djurparken var nog denna lilla söta lemuren. Den kom närmare och närmare lilla L i vagnen och nosade på min väska och kring vagnen. Lilla L var super nöjd då han älskar att titta på djur. Väldigt snart förvandlades den lilla söta lemuren till en tjuv. Vi hade vänligen en banan under vagnen som han var snabb med att sno av oss och han bita av en rejäl bit innan djurskötaren tog bananen av honom. Han älskade bananer, men fick inte äta mat av besökare, då det inte får bli en vanan att de tar mat från besökarna. Det är ju såklart förståeligt. Men jag trodde inte han skulle vara så snabb. 

En touch av Indien Parken var uppdelad i olika världsdelar med de olika djuren som kom ifrån de olika världsdelarna. Att gå genom Asien delen var  riktigt verkligt. Jag har varit i Indien flera gånger och där hade de till och med fått till det med dofter från Indien iform av rökelser gissar jag, indisk musik och det var olika hyddor, tuk-tuk,  fågelburar precis som det är när man går på gatan i Indien. 


Dock lyste djuren med sin frånvaro när vi gick därigenom. Jag vet inte om det var för att regnet bara öste ner?! 


Zebrorna tog skydd ifrån regnet under taket. 

Plankendael var en väldigt mysig park. Vi hade bara önskar att det hade varit strålande sol, åtminstone inte regn hela tiden. Det hade nog gjort upplevelsen härligare och vi hade gärna stannat längre. 

Spana också in

2 kommentarer

  1. Ja det finns aktiviteter för barn men samtidigt inga vettiga regnkläder trots att det regnar hela tiden, det fick vi åka på dagsturer till Tyskland och köpa. Belgarna går inte ut med små barn när det regnar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *