The Address Residence Sky View – Ett nytt lyxhotell i Dubai

Ett av de nya hotellen som öppnade under början av 2020 är  The Address  Residence Sky View, som är ritat av samma designers som står bakom det imponerande tornet Burj Khalifa – vilket firar tio år i år.

Hotellet har 166 rum utöver en imponerande infinity-pool och en takrestaurang högst upp.

Läge

Hotellet ligger  precis i närheten av Burj Khalifa och Dubai Mall, som också är ett av världens största shoppingcenter. Vi tyckte läget var perfekt, då utsikten från både vårt hotellrum och takpoolen var häftig. Plus att det tog oss bara 15 minuter att promenera till Dubai Mall för att shoppa, kolla på akvariet och äta lunch där.

Stora fräscha rum

Det märktes att hotellet var alldeles nytt och rummen var stora och fräscha. De var riktigt fint design inredda med både snygga sängar, nattduksbord och väl genomtänkta möbler. Vi hade bokat ett dubbelrum med extrabädd till sonen. Men när vi kom för vår första natt blev vi uppgraderade för ett lite större rum. Sedan bodde vi en natt till på hotellet efter vår kryssning och då kände de igen oss och var så glada att se oss igen, så de uppgraderade oss till en av deras sviter med vardagsrum, sovrum och ett stort badrum med både dusch och badkar. Sen fick vi även utsikt mot Burj Khalifa.

Pooltak

På 54;e våningen ligger deras härliga infinity-pool med utsikt över större delen av Dubai. Från poolsidan kunde man se mot Birj Khalifa, höga byggnader och Dubai Mall. Det var riktigt häftigt att stå här uppe på kvällen och se de populära ljus- och ljudspelen från fontänerna runt Burj Khalifa, som spelas varje kväll från kl 18.00

På andra sidan kunde man sitta i trevliga lounge möbler och hänga i baren och hade en fin utsikt mot andra sidan av Dubai och en magisk solnedgång.

Det var ett riktigt lyxigt fem stjärnigt hotell med fin service. Men det kändes ändå som att det var ok att ha barnen med och de lekte och hade roligt i poolen.

 

Den populära rooftop-restaurangen CÉ LA VI

På våning 54 bredvid poolen ligger även  en Dubai-filial av den populära rooftop-restaurangen CÉ LA VI, känd från Singapore. Restaurangen ledas av kocken Howard Ko, som har mer än elva års erfarenhet från olika Michelin-restauranger över hela världen. Det märktes minst sagt att restaurangen var populär och den var så gott som full båda kvällarna vi var där. Utsikten från  CÉ LA VI var ju naturligtvis enorm.

Större pool

De hade även en större pool längst ner med massor av solsängar och fin utsikt över Burj Khalifa. Men vi trivdes bäst uppe vid deras mysiga infinity-pool och där fanns även en poolbar, så vi hängde bara där uppe.

Lyxig och fräsch frukostbuffé

De serverade en mycket fräsch och god frukost. Allt var perfekt upplagt och saknade man något så var det bara att be om det. Eftersom Ludwig är mjölk- och ägg allergiker, ställde sig kocken ena morgonen och lagade ris och korv åt honom till frukost.

De serverade i stort sett allt man kunde önska sig i liten skala. Alltifrån gott bröd, bakverk till yoghurt

, färska frukta

Lekrum

De hade även en lekrum, där man kunde lämna in barnen. Vi utnyttjade inte det, då vi bara var här två nätter och passade på att sola och bada så mycket som möjligt, eftersom det var det vi verkligen hade längtat efter.

Gym

Ett stort och fräscht gym fanns det också. Det är verkligen en härlig känsla när allt är nytt.

Relativt prisvärt

Hotellet är heller inte särskilt dyrt. Ett stort dubbelrum kostar från ca 2900 kr inklusive frukost om man bokar på booking. Med tanke på att det generellt är rätt dyrt i Dubai, så är det inte ett speciellt högt pris.

Hitta hit

Sheikh Mohammed Bin Rashed Boulevard
Downtown Dubai, PO Box 111969
Dubai, UAE

 

Har du något favorit hotell i Dubai att tipsa mig om?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *