Mariebergsskogen – Karlstads stadspark med många roliga aktiviter för barnfamiljer

Mariebergsskogen är Karlstads stadspark sedan 1925. Parken är som ett Skansen (i Stockholm) fast i miniatyr och är gratis att strosa omkring i. Det var Conrad Höök (mannen på statyn ovan) som ägde marken och donerade den till Karlstad Stad och hans vädjan var att Mariebergsskogen skulle bevaras väl och vara gratis för alla besökare.

Här finns en mängd aktiviter att göra för barnfamiljer gratis, några aktiviteter som kostar en slant, en härlig badstrand, caféer, restauranger, djurparken Lillskogen, lekträdgård och Naturum Värmland.

Trollvandring

Vi började vårt besök här med en spännande Trollvandring Den var som en miniteater, fast vi promenerade omkring i en Trollskog och letade efter Trollen.

Under Trollvandringen fick barnen olika uppgifter och man märkte hur bra Trollen fångade barnens intresse. Vandringen avslutades i Trollens lilla kryp in med trollsaft.

Biljetterna kostade 70 kr / person till Trollvandringen. Barnen kunde även gå utan föräldrar.

Mata djuren i djurparken Lillskogen

I djurparken Lillskogen finns getter, kor, höns, kaniner, grisar, ankor och hästar.

Här kan man även få vara med och mata djuren om man vill. Eller bara vara med djuren. Min yngsta son älskar verkligen djur, så detta passade oss perfekt.

Åk tåg med guidad tur genom parken

Äldsta sonen och jag tog en guidad rundtur med Condrad Hööks tåg genom parken. Det var trevligt för att se mer av den lummiga parken som är relativt stor. Här kan man tillbringa många fler timmar än vi gjorde. En hel dag räcker med andra ord inte om man vill upptäcka hela parken.

En mysig liten badstrand

Det finns en liten men mysig badplats där vi svalkade oss under dagen. En långgrund strand där barnen trivdes i värmen som rådde på årets kanske varmaste dag.

Ät lunch på Terassen Gastro

Avnjut en god lunch i Mariebergssparken på Terrassen Gastro. Njut av en vacker utsikt över vattnet medan du äter svensk vällagad mat. Jag åt deras goda lax med en somrig potatis sallad och barnen åt spagetti och köttfärsås från deras barnmeny.

Lekplats

Det finns flera lekparker och även en lekträdgård att leka i.

Gillar man bollsporter kan man spela både volleyboll, basket och minigolf för en liten slant.

Ta sig hit

Man tar sig enkelt till Mariebergsskogen med antingen buss eller båtbuss.

Läs mer om andra roliga aktiviteter i Mariebergsskogen i Karlstad hos Christian som nyligen var där med sin son,

——-

Vår vistelse i Karlstad är ett samarbete med Visit Karlstad men alla bilder och åsikter är mina egna.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Mysigt !! Vi kom inte in från sjön förrän sent på eftermiddagen när ni redan hade bord bokat på stan, men nästa gång får vi ”boka upp” något i lite bättre tid !!
    Maten på Terassen såg fantastisk ut. De har nyligen bytt ägare så det kanske är värt att göra ett besök där igen.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *