Alpina Zillertal Resort i Fügen i Österrike

Att resa till Alperna fungerar verkligen året om. När vi var i Zillertal i österrikiska Alperna på påsklovet fick jag verkligen en försmak om att resa till Österrike även på sommaren. Det var 22 grader varmt och strålande sol när vi ankom till Alpina Zillertal i den lilla mysiga byn Fügen som ligger i området Zillertal en knapp timme från Innsbruck.

Alla dessa små mysiga alpbyar är otroligt vacker och det var inge snö nere i dalen, medan det var mer och mer snöklätt ju längre upp i bergen man kom och det gick alldeles utmärkt att åka skidor under påsklovet.

Rummen

Vi bodde i ett mysigt familjerum med ett mindre sovrum med våningssäng och ett kombinerat vardagsrum / sovrum med dubbelsäng.

Att vakna upp till denna utsikten varje morgon var bara helt magiskt.

Lekpark

Alpina Zillertal är en familjeresort som är öppen året runt. På eftermiddagarna efter en dag i skidbackarna lekte barnen i denna trevliga lekpark.

Omgivningarna kring hotellet är verkligen optimala och genomtänkta för barn.

De har till och med en liten hage med små getter utanför.

Badhus

Hotellet har även ett mindre äventyrsbad. Här finns vattenrutschbanor både för små och stora barn och även en lyxig del med pool utomhus som man kunde simma ut till. Eller bara ligga i de härliga sängarna och njuta av solen. Hit skulle jag definitivt vilja åka igen på sommaren.

Alla killarna älskade vattenrutschbanorna och detta blev vår After Ski om dagarna. Hur skönt är det inte att bada och bada bastu efter en dag i skidbackarna

Panorama SPA

Högst upp på taket av Alpina Zillertal låg deras Panorama Spa. Ni kan ju bara tänka er hur mysigt det var att ligga i den här poolen och se ut över den vackra alpbyn och de snöklädda alptopparna.

Eller ligga här i bikini och sola i strålande sol och 22 graders värme. Jag hade aldrig kunnat ana att vi under påsken på vår skidsemester skulle få möta sommaren i Österrike. Det var verkligen ofattbart att kunna åka skidor på dagarna i de snöklädda bergen och sedan hoppa i bikinin och njuta av solen och värmen på eftermiddagarna.

Ville man gå på spabehandlingar hade de även ett stort urval av olika sorters behandlingar. Alltifrån massage till ansiktsbehandlingar.

TV-spel hörna

Vår äldsta son blev helt frälst i TV-spelhörnan.

Miniklubb & lekrum

Medan vår yngsta son gillade miniklubben och lekrummet.

På den internationella miniklubben kunde man lämna in barnen gratis dagligen om man önskade. En kväll fick lilla L vara i miniklubben medan vi åt middag. Så serverades han middag på miniklubben. De hade jätte gullig personal som jobbade.

I anslutning till miniklubben fanns ett lekrum med bollhav, rutschkanor och andra leksaker,

Frukost

De hade verkligen lyckats med en god och bra frukost. Varje morgon serverade de olika smoothies i deras smoothiebar.

Jag älskar verkligen när man kan njuta av ett glas bubbel till frukosten om man vill… Det ger verkligen en lyxig start på dagen.

En annan favorit är a la carte frukostar. När man också fåt beställa en omelett precis som man vill ha den.

Varje morgon låg Alpina News på bordet där man bland annat kunde läsa om dagens väder, dagens aktiviteter och så fick man välja mat till kvällens middag.

Middagar

På kvällarna åt vi middag i samma restaurang som vi åt frukost i. Vi hade turen och fick ett fönsterbord ut mot alptopparna.

Det är alltid trevligt när man kan kombinera och får avnjuta god mat och dryck tillsammans med en vacker utsikt.

De flesta av kvällarna hade de en förrättsbuffé och sedan fick man beställa vad man ville ha att äta till huvudrätt och efterrätt. Varje kväll fanns det 2-3 olika alternativ och alltid en vegetarisk rätt.

Desserterna var verkligen extremt fina och goda varje kväll.

Jag älskar verkligen att äta mes ögat – eller vem gör inte det?!

Allergi anpassad mat

Vår yngsta son är ju allergisk mot mjölkprotein och jag fasar faktiskt för detta lite när vi reser. Men här var det absolut inga problem. De hade dels en allergi hörna på både frukosten och middagen med ex gluten- laktos och mjölkprotein fria alternativ och sedan kunde vi beställa separat mat åt honom som var mjölkprotein fri.

En resa till Alperna är så mycket mer än skidåkning. Ett bra boende är viktigt för oss, framför allt när vi reser med barnen.

Vi reste ju till Zillertal på påsklovet, vilket innebär att det var ingen snö nere i dalen. Men det gick skidbussar flera gånger om dagen upp till Hochfügen och en av dagarna tog vi tåget till Zell am Ziller och tog kabinliften upp till toppen och åkte skidor.

Man kan även åka skidor på sommaren i Österrike på de högsta alptopparna.

Har du varit i Alperna på sommaren?

Spana också in

3 kommentarer

  1. När jag var liten åkte jag med mina föräldrar till Matrei in Osttirol i Österrike varje sommar. Nu är jag 47 år och har hunnit med runt 20 resor hit ner på sommaren. Just nu sitter jag här igen med min familj (föräldrar, barn och make). Vi vandrar i helt underbara omgivningar och badar i poolen på hotellet och äter gott. Österrike på sommaren är helt fantastiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *