De nordligaste, östligaste, sydligaste och västligaste platser jag besökt

Bröllop Mauritius – sydligaste stället som jag varit på. Resandet utomlands känns fortfarande mest som drömmar. Jag har inte riktigt vågat bokat eller planerat någon utlandsresa ännu, även fast jag har många viljor just nu vart jag vill resa. Men jag fortsätter att drömma ett tag till. Jag fick se att Stad till Strand hade skrivit ett riktigt spännande inlägg idag, som jag också tyckte var roligt att skriva. De senaste veckorna har  tydligen både Halloj Världen4000 mil och FlyingDryden skrivit inlägg om vilka platser de besökt som ligger längst norrut, söderut, västerut och österut i världen (och i Sverige). Tyvärr så besöktes ju några av platserna innan jag hade digitalkamera eller man hade en smartphone, så jag har inte så många bilder från alla dessa resmål. Här kommer listan med mina ytterligheter hittills i de fyra väderstrecken.

Längst norrut i Sverige

Tänkte jag först var Östersund, där jag hängde mycket som ung med några kompisar. Men sedan kom jag ju på att jag har ju ”bott” några veckor då och då i Luleå på hotell, när jag flög inrikes och man liksom jobbade därifrån tidigt på morgonen. Luleå är en riktigt mysig småstad precis vid vattnet. Jag minns jag gick en härlig promenadslinga vid vattnet nästan varje dag.

Längst norrut i världen

Jag har landat på Kiruna flygplats och på Tromsö flygplats i Norge, men jag har ju liksom aldrig klivit av för att stanna, så det måste bli Luleå här också.

Längst österut i världen

Jag önskar jag hade varit längre österut i världen Jag drömmer om  att besöka Japan när pandemin är över, men det känns också väldigt lång att resa med barn. Så vem vet kanske dröjer det ännu längre. Jag var faktiskt tvungen att kolla på kartan om det var Peking eller Hong Kong som låg längst österut. Och det blev faktiskt Peking i Kina, där jag var för många år sedan. Sedan har ju Thailand funnits med på mina resor mer eller mindre alla de senaste 12 åren. Och Vietnam kvalade in på min lista för något år sedan också.  

Längst österut i Sverige

Min första tanke var att den plats som jag besökt och som ligger längst österut måste vara Gotland, men så är det ju kanske inte alls. Min östligaste plats i Sverige är nog Björnö i Stockholms skärgård. Det verkar på kartan som att Björnö är snäppet mer österut än Visby, då jag bara har varit i Visby.
Björnö, i Stockholms Skärgård.

Längst söderut i Sverige

Här var jag tvungen att kolla ordentligt. Men jag tror att det är Malmö. Jag har dock ett svagt minne att jag har varit i Ystad, för länge, länge sedan när jag hälsade på en vän i Tomelilla. Men när man inte har några bildbevis, då kanske det inte räknas…..

Längst söderut i världen

Här visade det sig  vara vår bröllopsresa till Mauritius. När vi gifte oss på stranden där på ön. En helt oförglömlig resa. Men drömmarna fortsätter och jag vill så gärna besöka Sydafrika någon gång i mitt liv.

Längst västerut i Sverige

Det måste nog vara Skaftö som vi tillbringar våra somrar på. Jag ser att Grundsund, där husen ligger, är längst västerut på ön. Eller om Grebbestad och Tanumstrand möjligtvis är aningen mer österut i Sverige.

Längst västerut i världen

Det inser jag är Mexico. Jag har ju varit ett flertal gånger i Cancún och Playa Del Carmen i Mexico. Men här drömmer jag också om att resa till Californien och Hawaii. Ja, drömma lär vi få göra ett tag till……. Har du planerat din nästa resa?    Vilka är dina besökta platser längst norrut, österut, söderut och västerut? Kommentera gärna. 

Spana också in

2 kommentarer

  1. Så roligt att du också skrev! Men om vi ska vara petiga så ligger nog faktiskt Luleå en bra bit längre österut än Stockholms skärgård. 🙂

  2. Och tack för länken! Och för ett trevligt inlägg med många vackra bilder! Kanske särskilt skärgårdsbilden – så låt den för allt i världen ligga kvar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *