En fin skidhelg i Järvsö

För fyra veckor sedan besökte vi Järvsö och Järvsöbacken för första gången för att åka skidor.

Det var en himla lyckad skidweekend och en fantastiskt mysig och fin skidort. Så vi spontan bokade även en skidresa till Järvsö i helgen igen.

Järvsöparken på södra sidan

Sedan vi var där sist hade de gjort ordning en snowpark med massa roliga hopp för både skidåkare och snowboardåkare. Min äldsta son tyckte det var väldigt roligt att utmana sig i hoppen.

Loastigen

Vi åkte även några backar som vi missade förra gången vi var där.

Vårt fokus var ju att lära vår yngsta 4 åring att åka skidor. Denna helgen släppte det nästa direkt och han lärde sig att åka själv.

Min tanke var att sätta honom i skidskola på eftermiddagen, om det inte gick bra.

Men jag tror verkligen på ”att sova på saken” . Helt plötsligt kunde han svänga och bromsa och blev super tuff i backen. Det var verkligen hörts roligt att han gjorde så enorma framsteg. Han har ändå bara åkt skidor med oss tre dagar i Alperna förra året och två dagar i januari och nu kan han helt själv!

Barnparken vid Bergshotellet

De hade även byggt en mindre snöpark med en rolig isbana vid Bergshotellet, som barnen kunde leka i.

Vi är väldigt positivt överraskade över Järvsö i h dess skidanläggning. Denna gången bodde vi även på Järvsöbaden, ett trevligt spahotell 5 minuter från skidbacken. Det var riktigt mysigt och bra. Självklart får ni läsa mer om det snart.

Järvsöbacken

Läs gärna mer Järvsöbacken här.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *