SPESSO – NY TAKRESTAURANG MED UNIKT LÄGE I STOCKHOLM

I dessa rådande tider får man drömma sig bort i världen genom unika matupplevelser. Söker man smaker ifrån Italienska köket får man inte missa Spesso.

Den 25 november öppnar takrestaurangen Spesso på 16:e våningen belägen alldeles intill den ikoniska NK-klockan. Till lokalen hör en fantastisk terrass med en 360-graders panormavy över Stockholm. Det är stjärnskottet Desirée Jaks som blir kulinariskt ansvarig för denna moderna italienare.

En riktigt trevlig italienare

Spesso betyder ofta på italienska. Ambitionen här är att skapa en plats som man vill återkomma till. När man återvänder blir varje besök ändå en ny upplevelse beroende på skiftningar av årstider, tid på dygnet och vilka råvaror som är i säsong. Mer storstad än så här blir det inte.

 Restaurangen kommer att ha 80 sittplatser och 30 platser i baren. Till en början öppnar Spesso kvällstid tisdag till lördag. På lördagarna serveras även brunch. Avsikten längre fram är att ha generösa öppettider, lunch på vardagarna liksom brunch på helgerna.

Janni Berndt Dahl blir chefssommelier och ansvarar för dryckesprogrammet som naturligtvis fokuserar på italienska viner. En viktig del av Spesso blir baren som är en hyllning till italiensk hantverkssprit. Filosofin att följa säsong är riktmärket även här.

Restaurangen och den generösa och storslagna takterrassen nås via egen entré från Malmskillnadsgatan.

Fördrinkar

På Spesso kan man slinka in i baren för en säsongsanpassad Negroni eller ett glas prosecco och äta innovativa snacks eller tillbringa en helkväll med kulinariska smaker utöver det vanliga. Min väninna och jag avnjöt av varsin fördrink som var både fräscha och goda. Vad sägs om en Spesso Spritz* med Limoncello, lemoncurd & bubblor eller en Spesso Negroni Beefeater, Martini Fiero, Martini Bitter & vildhallon?!  

Förrätter

Två trevliga förrätter som jag starkt rekommenderar är San Marzano Spesso Tomat, stracciatella, basilika & olivolja  och deras Deer / Chestnut Rödbeta, trattkantareller, mascarpone, bröd & kastanj. Helt gudomliga i smaken.

Varmrätter

På menyn hittar man ett varierat utbud med olika smakupplevelser och något som kort och gott skulle passa alla. Det finns något för pasta älskaren, kött älskaren liksom även om man är vegetarian. Jag kan slå ett extra slag för deras smörstekta abborre i vitvinssås med sardeller, persilja, potatis och vitkål Deras dovhjort medkräm på kronärtsskocka & karl-johansvamp, ragu på lägg samt grönkål & svartrot var också riktigt smakrik och god.

Desserter

Vill man ha något sött på maten missa inte deras chokladmousse med chokladbrownie, pekanötglass och varma björnbär eller Pistageglass, pistagemunk, vaniljsabayonne & syrligt äpple.

Maten, vinet, drinkarna och servicen var top notch. Hela kvällen var verkligen en lyckad kväll och jag tror verkligen detta kommer ett av Stockholms hetaste ställen när de slår upp portarna.

Naturligtvis följer Spesso Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer. I rådande läge är våra gästers säkerhet och trygghet av största vikt.

Hitta hit

Malmskillnadsgatan 38, Stockholm

Sen får man ta hissen upp på 16:e våningen.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *