Yas Waterworld i Abu Dhabi

Entrén till Yas Waterworld

Ute på Yas Island i Abu Dhabi ligger vattenparken Yas Waterworld. Den är en av de populäraste vattenparkerna i Mellanöstern med över 40 olika åkattraktioner.

Vi var här en heldag en torsdag under sportlovsveckan och njöt av sol, bad, äventyr och massor av skoj. Torsdagar är en arbetsdag för lokalbefolkningen och är man i Abu Dhabi en vecka kan jag tänka mig att det är bra att undvika fredagar och lördagar, som är deras helgdagar.

Vilken ålder passar vattenparken för?

Vattenparken passar verkligen såväl stora som små och är uppdelad i olika avdelningar för vilken typ av svårighetsgrad på vattenrutschbanor man önskar eller har möjlighet att åka. Jag hade med mig mina barn på 3,5 år och 9,5 år och båda barnen var väldigt nöjda och hade en riktigt rolig dag. Jag och maken älskade det lika mycket också. Man blir ju så barn på nytt.

För de allra minsta

Det fanns dels en liten gullig badavdelning för riktigt små barn, med en pytteliten vattenrutschbana och små gungor som man liksom kunde hoppa i.

Strax bredvid fanns detta gulliga vattenland för de allra minsta barnen som kanske kan gå, gillar vatten och utmaningar.

Precis bredvid låg en liten avdelning med aningen större vattenrutschbanor och lite fler vatten lekgrejer. Här hänger jag mycket med min 3,5 åring och han kunde göra alla grejer själv och hängde även på några andra barn i vattenrutschbana.

För mellan stora barn

Vi började vår vistelse i denna roliga vattenborg hela familjen. Här sprang man omkring upp och ner i trappor och det sprutades vatten hej vilt lite här och var. Och kände man för att ta en rolig vattenrutschbana ner, så gjorde man det istället bara.

För större barn eller vuxna

Sedan fanns det naturligtvis ett stort urval av vattenrutschbanor för stora barn och där längdkraven var minst en meter på vissa attraktioner eller upp till 1,4 meter beroende på vilken åkattraktionen det var.

Här åkte man på stora ringar antingen själv eller dubbelringar, där man kunde sitta båda två. Dessa vattenrutschbanor var helt klart de roligaste och häftigaste.

Lära dig surfa

Det fanns två olika ställen att lära sig surfa på en surfbräda. Det ena stället testade äldsta sonen att surfa på. Medan det andra ställer var lite mer avancerat. Men det är riktigt bra när det finns olika nivåer ändå.

Stor pool med vågmaskin

De har även en väldigt stor pool och här kommer det vågor med känns mellanrum.

På ett svävar ställe i vattenparken fanns det som en flod att åka omkring i på ringar. Det tyckte barnen var jätte roligt också. Då fick man se parken lite mer, som en liten sightseeingtur,

Solstolar och cabanas

Runt om i hela parken finns det solstolar att ligga på eller cabanas att hyra, för den som önskar mer skugga eller ligga lite mer privat.

Smarta skåp och betal armband

Vid entrén finns omklädningsrum, toaletter och skåp man kan hyra för att låsa in sina saker i. Armbandet kan man även betala med, så man flipper släpa med sig sin plånbok. Så betalar man bara när man återlämnar armbandet. Smart idé.

Restauranger, caféer och glass och juice barer fanns runt om i hela parken om man blev sugen på något.

Priser och öppettider

Det kostar 250 Dirham för vuxna, 210 diram för barn upp till 130 cm och gratis för barn 0-3 år eller under 110 cm.

Vill man gå i flera av deras parker så blir det billigare. Exempelvis om man vill kombinera med Ferrari World.

Yas Waterworld är öppen varje dag året om 10-19 när vi var där.

Hitta hit

Yas Waterworld ligger alltså ute på Yas Island. Det tog oss ca 20- 30 minuter med taxi från hamnen i Abu Dhabi ut till vattenparken. Naturligtvis beror det på vilken tidpunkt på dagen man åker och hur mycket trafik det är.

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *