6 tips på barnvänliga museum i Stockholm

Att gå på museum är verkligen både intressant, lärorikt och rolig. Stockholm har verkligen många bra museum. Nu inför sportlovet tänkte jag tipsa er om några bra och familjevänliga museum som passar bra att gå på för hela familjen.

1. Sjöhistoriskamuseet

Sjöhistoriska museet ingår tillsammans med Vasamuseet, Marinmuseum och Järnvägsmuseet i Statens maritima och transporthistoriska museer. Museet som verkar inom myndighetens uppdrag att samla, vårda och ställa ut material om handelssjöfart, skeppsbyggeri och sjöförsvar. Läs gärna  mer om vårt besök förra året här. Hit är det dessutom fri entré.  

2. Medelhavsmuseet

Medelhavsmuseet är också ett intressant museum. Det var verkligen jätte uppskattat av barnen. De gillade framför allt mumierna nere i källaren. Där skulle killarna ha kunnat stannat en hel dag. Hit är det också gratis att gå.

3. Naturhistoriska riksmuseet

Ett annat spännande och roligt sportlovstips är Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Det är ett av de museum i Stockholm som är gratis och passar såväl stor som liten. Här finns många intressanta utställningar att titta på och man behöver nog minst en hel dag för att hinna med hela museet. Vi brukar åka dit  en halvdag lite då och då och besöka de  utställningarna som intresserade oss mest. Läs om vårt senaste besök här.

4. Vasamuseet

Vasamuseet brukar  faktiskt flera intressanta visningar just för familjer lite då och då. Det passar  väldigt bra om man är  intresserad av Vasa skeppet och historia. Det är ju mer intressant om man har läst på en del innan alternativ om man har gott om tid på sig att läsa på om allting på museet.

5. Polismuseet

polismuseet får barnen verkligen leka som riktiga poliser. Här kan man klä ut sig till poliser, leka att man åker polismotorcykel, sitta i en polisbil, sitta i fängelset, leka med Lego och mycket annat skoj.

De har även flera intressanta utställningar för vuxna i olika teman. Under sportlovet har de visningar om kriminalteknik för stora och små flera gånger per dag. Polismuseet kostar 60 kr för vuxna, men är gratis för barn.

6. Tekniska museet

Tekniska Museet  är Europas mest kreativa museum för barn.  Som första svenska museum någonsin tilldelades Tekniska museet priset Children in Museums Award, för deras  tillgänglighetsarbete i science center-utställningen MegaMind. Tekniska museet är ett science center och Sveriges största tekniska museum. Här kan både barn och vuxna tillsammans utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop vilket är en spännande resa från industrins barndom till framtidens storslagna visioner. Läs gärna om vårt besök i höstas här. Har du andra bra museum som passar barnfamiljer i Stockholm? Tipsa gärna om övriga landet också?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *