Genuss & Aktivhotel Sonnenburg i Kleinwalsertal

Läge

Genuss- & Aktivhotel Sonnenburg ligger på den soliga sidan av Kleinwalsertal i det lugna distriktet Riezlern, som även kallas för Schwende. Hotellet är ett rikigt fräsch hotell som kombinerar österrikes tradionella inredning med  arkitektur på ett harmoniskt sätt. Det tog oss ca 5 -7 minuter med buss in till själva Riezlern centrum och där huvudliftarna startade. 

Vackra vyer

Från hotellet har man  en hisnande utsikt över bergen och Riezlerns centrum till Hirschegg. Detta snygga designhotell har bara 34 rum  och drivs  av en  familj som främst fokuserar på aktiviteter, njutning och avkoppling. 

Runt hörnet finns längdskidspår för den som fördrar längdskidor. Annars så går bussen till de olika skidområdena också precis utanför hotellet och är gratis. När man ankommer hotellet får man ett kort man visar upp för att få åka bussen gratis till de olika byarna i Kleinwalsertal.

Fräscha rum

De har olika rumstyper och vi valde ett större rum med dubbelsängar och vardagsrum med balkong och bastu. Det var stort, rymligt och fräscht. Men det fanns även rum med terrass om man hellre önskade det.

Varje morgon steg jag ut på balkongen och kände på den krispiga kylan. Det var strax innan solen hade gått upp och det var alldeles klart att blicka ut mot bergen.

Efter en hel dag i skidbacken var det skönt att kunna koppla av på rummet med en dusch och bastu innan det var dags för middag i hotellets egna restaurang.

God nyttig frukost

Varje morgon avnjöt vi en god och nyttig frukost innan det var dags för en hel dag i skidbacken. De hade både a la carte rätter att beställa liksom en frukostbuffé med främst nyttiga alternativ. Det fanns ett urval av både varma och kalla rätter, färskt bröd, frukter olika sorter pålägg, nötter, yoghurt och go´kaffe. Det blev med andra ord en perfekt start på dagen.

4-rättersmiddag på deras restaurang

Vi hade bokat hotellet med halvpension och då ingick frukostbuffé samt middag på deras restaurang. Varje morgon fick man en meny med två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter att välja mellan.

 

Innan middagen serverade de alltid en salladsbuffé som man fick gå och plocka ifrån liksom bröd och smör.

Förrätten var alltid en soppa och två av kvällarna fick vi riktigt goda soppor. Den ena var en ostsoppa som var super god och den andra en morots- och ingefära soppa. Dessa smakkombinationer passade verkligen varandra.

Jag valde oftast fisk som varmrätt, eftersom jag älskar fisk medan maken gärna åt kött eller pasta. Till dessert tog vi alltid en ostbricka och en sötare dessert. De varierad med allt ifrån glass, sorbet till chokladmousse.

Hotellet har fått fler utmärkelser för att de har så bra mat. Här serverar de endast regionala och närodlade produkter från närområdet och de försöker även ha rätter som är så säsongsbetonade som möjligt. De anser själva att de har bland Österrikes bästa råvaror från Vorarlberg och erbjuder dessutom ett bra utbud för både vegetarianer och veganer. När jag tänker efter så var ju den tredje varmrätten alltid vegetarisk liksom en av förrätterna och efterrätterna.

Relaxavdelning

De har även en ny wellness- och relaxavdelning som erbjuder flera olika sorters bastus både inomhus och man kunde gå ut och kyla ner sig och gå in i en. Ett stort härligt relaxrum med sköna sängar och magisk utsikt över bergen. Man kunde också boka behandlingar, men bör vara ute i god tid för de är begränsat med tider.

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *