Münchner Christkindlermarkt – Julmarknad i München

Att åka på en julmarknad i Tyskland har länge stått på min bucketlist. Jag har både läst om dem och hört så mycket positivt om dem. I veckan blev drömmen till verklighet och det var verkligen en positiv upplevelse på alla sätt.

Vi hade även turen att få fantastiskt väder i München med strålande sol och klarblå himmel. Bara det gör ju att man får ett lyckorus i kroppen när man strosar omkring i en ny stad.

Vill man få en riktigt härlig julstämning, så ska man definitivt bege sig till München. Det är en trevlig upplevelse som har funnits flera hundra år bak i tiden.

Marienplatz

Den största och mest populära julmarknaden i staden ligger vid Marienplatz och Das Neues Rathaus. Hela torget och gatorna kring Marienplatz är fyllda med trevliga små bodar där man kan shoppa eller äta och dricka gott.

Öppettider

Julmarknaden brukar öppna kring första advent. Så i år har den öppet från 27 november till 24 december. Bodarna på marknaden öppnar redan vid 10-tiden på förmiddagen och pågår till klockan 21 på kvällen.

Glühwine

Det finns många bodar som säljer Bratwürst, Pritzels och Glühwine. Bodarna är fint julsmyckade likaså omgivningen. De serverar tre olika sorter av Glühwine. Man väljer mellan röd, vit eller rose.

När man vill dricka Glüwine köper man både koppen och Glüwine, men vill man inte ha koppen så får man ett litet mynt och kan sedan returnera muggen och få 4 Euro tillbaka. Eller så spar man muggen som en souvenir och ett fint minne.

Vid de små bodarna njuter man av härlig julmusik medan man dricker sitt Glüwine och i super den härliga tyska atmosfären.

Mycket hantverk att köpa

På julmarknaden kan man köpa allt möjligt. Alltifrån julpynt, fint hantverk till smyckade pepparkakor och en massa andra godsaker. Det är med andra ord ett perfekt tillfälle att köpa fina julklappar.

Har du tips på några andra riktigt bra julmarknader? Jag fick verkligen mersmak och nästa år har jag bestämt mig för att besöka flera julmarknader.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *