Det blev bara ett nytt land 2019

För några år sedan kom jag på ett nytt nyårslöfte och det var faktiskt att besöka ett till två nya länder varje år.

Jag är egentligen ingen samlare överhuvdtaget. Men då kom jag på att man kan ju kanske samla på länder.

2017 lyckades jag besöka fem nya länder vilket var riktigt bra. Större delen av 2017 var jag ju också mestadels föräldrarledig så det var lite enklare för mig att resa då också.

2018 blev det bara tre nya länder .

53 besökta länder

Fast sedan kom jag på mig själv. Varför ska jag göra det?! Det är ju roligare att samla på upplevelser eller att uppleva saker för att skapa nya härliga minnen att minnas tillbaka till. Många länder har ju så otroligt många härliga destinationer. I år blev det bara ett nytt land, men istället många olika typer av resor. 53 länder har jag hittills besökt och fler lär det bli med tiden.

Vietnam

Nytt land för mig för i år blev Vietnam och turistön Phu Quoc. Det blev några dagar på Phu Quoc i januari och jag bodde på Novotel Phu Quoc precis vid stranden.

En av kvällarna besökte vi även den populära Duong Dong.

Ett resmål jag absolut gärna skulle vilja åka tillbaka till.

Har du besökt något nytt land i år? Eller vilken var din nästa resa 2019?

Spana också in

6 kommentarer

  1. Jag lyckades besöka Irland och Bulgarien, vilka jag inte varit i tidigare. Men precis som du, så hade jag hoppats på att få se fler nya länder.

  2. Inte direkt så jag samlar, men vill ständigt upptäcka nytt och blir då lätt hänt att det blir nya länder också.. Så det blev 5 nya länder för mig i år (3 länder såg jag under en och samma resa i Balkan) och så ett par snabbvisiter till ett par länder jag befunnit mig i förut.

  3. Oj, har aldrig tänkt på resandet så. Men det blir visst 3 nya länder i år, i februari var jag i Vietnam (bara HoChiMinh) och Hongkong, och nu 28 nov åker jag till Japan, så 3 nya länder blir det visst i år :-).

    Har fortfarande inte varit i något f.d Jugoslavien-land…och nu är det väl relativt lätt att åka till St Petersburg (Ryssland).är nog de närmaste aldrig-varit-i-länder som lockar… annars är jag gärna en återvändare…

  4. Jag kommer snart besöka land nr. 53, 54 och 55: Laos, Vietnam och Kambodja. Är just nu i Thailand, men där har jag varit förr, iofs bara över dagen till Koh Lipe från Langkawi, Malaysia. Nu utforskar vi Thailand i en knapp månad innan vi drar vidare till ovan nämnda länder alltså. 93 dagar är vi borta! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *