Halloween på Gröna Lund 2019

I år igen har Gröna Lund sitt populära Halloweenfirande som har pågått redan från den 18 oktober till och med nu på söndag den 3 november.

Lilla Området med fin halloween utsmyckning

Lilla området är väldigt halloween fint  med  rysmysig stämning med pumpor, snälla häxor och barnvänlig underhållning. Här är nog det läskigaste Pettson o Findus Spökhus, där Pettson o Findus Värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn.

Stora området

På Stora Området hittar man de mer läskiga upplevelserna, bland annat sju skräckattraktioner där årets nyhet Sekten ligger högst upp på skräckskalan.

Skeppet – ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse

Förra årets läsligaste nyhet var Skeppet, som är ett  gammalt skepp från orienten och  har en mörk och stormig natt glidit in mot Saltsjön och fäst sina rostiga kättingar längst med Gröna Lunds kaj sida. Skeppet var förra året väldigt populärt och var tillbaks i år igen på Halloween på Gröna Lund. Skeppets besättning går inte att finna någonstans, men de olika rummen i drakbåtens slitna inre vittnar om mörka händelser. Innanför skeppets skrov döljer sig nämligen en ondska från en tusen år gammal förbannelse. Så lyder historien bakom Gröna Lunds relativt nya skräckhus till årets Halloweenfirande. Den som vågar gå ombord på Skeppet kommer att behöva ta sig igenom 750 kvadratmeter skräck, fördelat på tre våningar och en 200 meter lång labyrint. Vågar du? Jag vågade….

Sektenårets skräcknyhet

I Sekten som är ett övergivet hus sker mystiska offerritualer för att tillkalla mörkrets makter. Kön var under dagen närmare en timme varje gång vi passerade, så dessvärre blev det ingen ingång för mig i år. Dock spanade vi in Gravplatsen som låg framför sektens mörka hus. Där hade en  en ondskefull gravplats vuxit upp. Under kvällstid stod en och annan varelse och skrämde oss kring gravplatsen.

Zombie Zone

Vid Zombie Zone ett zombievirus har spridit sig och de smittade hålls instängda i karantän. Precis bredvid ligger Zombiegatan,  gatan utanför Jetline där man  serspåren av en zombieapokalyps som närmar sig, vilket lockar en in i Zombie Zone.

Lagom med skräck. Jag är stort imponerad av Gröna Lund som har kommit med många nya och spännande skräckslagna idéer. Jag ser redan fram emot vad som kommer att ske nästa år.

Läs gärna mer om Halloween på Gröna Lund om vårt besök förra året här, då fler av skräckhuset finns kvar även i år.

Det är riktigt roligt att Halloween blir större och större i Sverige och även att Halloween på Gröna Lund faktiskt har blivit bättre och bättre. Det märktes öven på besökarna att det har ökat enormt och blivit riktigt populärt.

Tips

Köpt entréer innan på nätet för att säkra en plats. De släpper endast 12 500 biljetter per dag. Klä på er ordentligt. Det blir kallt när man är utomhus hela dagen. Det är öppet 10-22 lördag och 11-20 söndag.

Har du besökt halloween på Gröna Lund? Eller kanske någon annan nöjespark med halloween tema i år?

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *