Restaurang Kitchen and Table Norrmalm

Kitchen & Table Norrmalm är  beläget vid Clarion Hotel Sign och här skryter de om att de tar med sig smaken från Manhattan till bordet. Maten är nämligen influerad av New Yorks stadsodlingar tillsammans med nordiskt jordbruk och allt detta får man avnjuta på  restaurangen  i hjärtat av Stockholm. Deras rätter har unika smaker skapade av lokala ekologiska primörer och deras kreativa kockar erbjuder minnesvärda smakupplevelser.

Date Night

Jag och maken firar 13 år under hösten och mina lediga helger duggar inte särskilt tätt. Så vi fick ta tillfället i akt min enda lediga helg i oktober och bokade bord på Kitchen & Table Norrmalm. I våras var vi på Kitchen & Table Kungsholmen och blev riktigt nöjda med maten och kvällen. Så vi passade på att boka bord i stan denna gången. Det blev väldigt lyckat, gott och trevligt. Vi gillade atmosfären och musiken. Sedan var servicen riktigt bra också.

Internationella champagne dagen

Fredagen den 18 oktober var det även internationella champagnedagen och den firades såklart med ett gott glas champagne till fördrink kvällen till ära.

Förrätter

De har ett varierat utbud med förrätter och de förrätterna som vi tyckte lät godast var Dumpling Town– som var hemmagjorda shiitakedumplings med chili, salladslök och sojadipp. Det åt jag och var riktigt nöjd.

Maken åt Crispy Crab Taco – Wonton, krabbröra, marinerat rödkål och rädisor, som också var väldigt gott.

 

Varmrätter

Till varmrätt valde jag som (nästan) alltid fisk. Det blev en Backyard Cod – Halstrad torsk med gulbetspuré, bakad tomat, ansjovisvinaigrette, romanesco och picklad fänkål.

Maken åt Butchers Cut  – som var 180 gr grillad nötkött med berbere bearnaise, friterad lök och trädgårdssallad.

Desserter

Till dessert åt jag en Sweat & Sour som var en havtorn glass med yoghurtmousse, crumble på vit choklad, havtorn & kolasås och mandelflarn. Maken valde en Crispy Sponge Cake som var en friterad sockerkaka med kokosglass, maränger, kanderade hasselnötter och mango & passions gele.  Vi delade på bådas desserter oh gillade både Sweat & Sour mest.

Hitta hit – Adress

Kitchen & Table Norrmalm  ligger vid Norra Bantorget. Cirka 5-7 minuters promenad från Hötorget eller T-centralen om man åker tunnelbana, tåg  eller buss in till stan.

Clarion Hotel Sign
Östra Järnvägsgatan 35
101 26 Stockholm

 

 

Har du någon favorit restaurang i Stockholm? Kommentera gärna med restaurangtips. Vi brukar käka mer på restaurang under sommarhalvåret än under vintern faktiskt. 

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *