Upplevelser utöver det vanliga får man garanterat med hyrbil

– Detta är ett reklamsamarbete med hyrbilguiden.se –

När man är ute och reser är det naturligtvis härligt att uppleva nya resmål med hyrbil, för att kanske nå små mindre härliga byar. Och uppleva lokalbefolkningens egna restauranger som inte är så kända.

Åka till härliga utsiktsplatser som man kanske inte upptäcker annars. Liksom små härliga stränder som inte är fullpackade av turister.

Hyra bil utomlands

Att välja rätt hyrbilsfirma är kanske inte det enklaste. Men ett hett tips är att gå till Hyrbilguiden, innan du ska boka hyrbil utomlands. De samarbetar med 1600 leverantörer världen över. Här kommer du garanterat att hitta en bra hyrbilsfirma dit du ska resa.

Se över försäkringar

Var noga med att se vilken försäkring som ingår eller vad du behöver betala till för att få hyrbilen helt försäkrad. Man vet aldrig när olyckan är framme och det är alltid bäst att ta det säkra före det osäkra.

Mysiga byar längs Costa Brava kusten

I våras var jag i Costa Brava i Spanien och reste runt med bil i tre dagar. När man åker med bil runt om i regionen hinner man uppleva så mycket på en dag. Det blir verkligen många härliga upplevelser med kvalite’.

Vi kunde börja dagen med en morgonpromenad i gulliga lilla orten Rosas, besöka en vingård för lunch och sedan uppleva flera sevärdheter under dagen för att avsluta kvällen i Calella de Palafrugell. Läs gärna min guide till Costa Brava här. Kanske blir det din nästa bilresa i Europa.

Hade man inte haft bil hade det varit svårt att kunna göra allt detta på en och samma dag. Jag älskar verkligen när man kan maximera sina resor och upplevelser.

Roadtrip i Tjeckien

Drygt en månad senare reste jag runt i vackra Tjeckien. Vi besökte bland annat den mysiga lilla byn Loket, där en av James Bond filmerna har spelats in. Det är ofta dessa små idylliska byar man kanske missar om man inte kör bil runt i det landet man vill eller ska uppleva.

Rik på minnen

När man reser blir man verkligen rik på minnen och upplevelser. Det är just detta som är livskvalité för mig. När man kan sitta en regnig dag som denna och drömma tillbaks på alla fina resor som man har gjort. Eller varför inte drömma och planera om kommande resor.

Drömmer om att bila i Frankrike och Italien

Jag drömmer mycket om att bila längs både Franska Rivieran och uppleva små härliga bergsbyar ovan för kusten, liksom som Franska Rivierans mest trendiga ställen. Eller besöka Champagne distriktet i norra Frankrike och dricka god champagne och bli ännu rikare på upplevelser.

Norra Italien och Italiens Riviera står också högt upp på min bucketlist. Besöka vingårdar i Italien, åka bil runt kring Gardasjön och alla dess små idylliska platser och avnjuta god Italiensk mat i h vin.

Berätta gärna vart gick din bästa roadtrip? Eller vart drömmer du om att åka på roadtrip? Jag funderar mycket på vart nästa års resor skall gå och söker inspiration. Kanske har du gjort din livs bästa roadtrip?!

———

Detta är ett sponsrat reklamsamarbete med hyrbilguiden.se, men alla bilder, åsikter och text är som vanligt mina egna.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *