Sommarens roadtrip i Sverige med Mitsubishi Outlander Plug-in-Hybrid

Vi hade minst sagt en härlig sommar och besökte faktiskt flera nya resmål. Vår roadtrip i Sverige blev faktiskt över förväntan både med att vi hann se och uppleva några nya platser i Sverige och gjorde härliga aktiviter tillsammans hela familjen.

Sommarens roadtrip

Under sommaren har nog ni som läser bloggen varje vecka hängt med på vår roadtrip i Sverige och att vårt första stopp blev en natt i lilla mysiga Kumla. Därefter fortsatte vi till vårt landställe på vackra Skaftö på Västkusten. Där tillbringade vi dryga två veckor innan vi fortsatte uppåt längs norra Bohuslän till Strömstad och Daftö Resort.

Sista anhalten på vägen hem blev i soliga Karlstad, där jag tror vi lyckades pricka in sommarens soligare dagar till utomhus aktiviteter. Det blev tre härliga familjeveckor med lagom mycket aktiviter.

Den perfekta familjebilen – Mitsubishi Outlander Plug-in-Hybrid

Under vår roadtrip i sommar har vi haft möjligheten att provköra denna snygga Mitsubishi Outlander Plug-in-Hybrid bilen. Den var inte bara utseende mässigt snygg och stilren utan även väldigt praktiskt och vi susade fram säkert på de svenska vägarna.

Miljövänligt och billigare alternativ

Denna bilen är ett miljövänligt alternativ,  då en plug-in hybrid har både en eller flera elmotorer samt en förbränningsmotor. Plug-in hybriden kombinerar elbilens möjlighet till nollutsläpp med förbränningsmotorns räckvidd och trygghet. Tar elen slut tar förbränningsmotorn över och du kan åka lika långt som i en bil med konventionell bensin- eller dieselmotor. Plug-in hybrid-systemet optimerar dessutom alltid den lämpligaste kombinationen av framdrivning och körläge med fokus på eldrift, laddning och låga utsläpp. Man kan köra ungefär 5 mil på el, så varje gång innan vi skulle ut och köra så såg vi till att bilen var laddad och den fungerade att köra en bit utan bensin. Detta blir naturligtvis både miljövänligare och billigare.

Bra utrymme i hela bilen

 

I bilen kändes det också bra med utrymmen, såväl i framsätena som i baksätet.  Det var inga problem att sätta in vår tre årings bakvända bilbarnstol. Vi båda satt i baksätet och fick gott och väl plus med ryggsäck med leksaker bredvid när han tröttnade på att titta på iPaden.

Flera laddningsuttag

Det var ett stort plus att det fanns laddningsuttag både mellan framsätena och i baksätet, så vi kunde ladda två enheter om det behövdes. När man reser med flera barn kanske det behövs, eller om man kanske glömt att laddat sin enhet under natten.

Google Maps

Det var enkelt att koppla i sin egen telefon och plocka upp Google Maps på GPS´en i bilen för att lätt kunna ta sig dit man skulle resa.

Bakningskamera

Det mest fascinerande var verkligen när man kunde se hela bilen ur ett fågelperspektiv på displayen, på bild när man skulle backa. Hur bra som helst. Bilen har nämligen fyra olika kameror vilket gör att det bli en fantastiskt översikts vy på bilen, just när man ska backa.

Bra utrymme för mycket packning

När man reser iväg i Sverige i tre veckor så behöver man verkligen mycket packning. Vädret kan ju göra enorma inslag från strålande sol ena dagen till kallt och regn andra dagen. Så det gäller att gardera sig med kläder och skor. Denna familjebilen hade verkligen gott in utrymme i bagageluckan, så vi fick gott och väl plats med allt som ni ser. Och till och med lite till.. cykel och hjälmar som barnen gärna ville ha på landet.

För mig är det otroligt viktigt att bilen har bra bagage utrymme, eftersom man ofta behöver mycket packning när man reser barn, oavsett årstid.  Sammanfattningsvis så är denna bilen verkligen en perfekt familjebil som vi gärna skulle köra igen.

———————————————————————————————–

Detta var en provkörning i samarbete med Mitsubishi Motors.  Men alla bilder, åsikter och tankar är naturligtvis mina egna. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *