Felsentherme – SPA och Termalbad i Bad Gastein i Österrike

Under vår vistelse i Bad Gastein  i somras besökte vi Felsentherme en förmiddag. Det är ett populärt spa och termalbad  som fylls med varmt termalvatten direkt från källan, som ligger centralt i Bad Gastein.

Här finns något för alla både som ung och gammal. Vill man ta det extra lugnt kan man besöka deras spa som har flera olika sorters saunas. Man kan njuta i en bastu med panoramautsikt över de vackra alperna eller bara ta det lugnt i en ångbastu eller någon av de andra saunas.

Utomhus bad

De hade både ett stort utomhus bad med flera olika sorters pooler. Det fanns både en större pool för motionsim liksom en annan större pool för mer bad och lek. Längs poolerna fanns det både solsängar och parasoll. Även en stor utomhus terrass med solsängar.

I ena hörnet ser ni en skymt av vattenrutschbanan som blev väldigt populär hos min son. Vi åkte den om och om igen i timmar och hade turen att vi var näst intill ensamma på badet, så det var heller ingen kö.

Barnavdelning

Både inomhus och utomhus fanns det en avdelning avsedd för yngre barn. Utomhus var den lite större och eftersom vädret var soligt och fint hängde vi mestadels där när vi inte åkte vattenrutschbana.

Inomhus bad

Det fanns många pooler att välja på inomhus, men denna poolen var lugnast och såg mysigast ut. Denna utsikten hade man när man satt inomhus och åt i deras restaurang.

Lunch restaurang

Vi passade på att ta ett avbrott i badandet och åt lunch. De serverades mestadels snabbmat och valet för oss föll på korv med pommes och sallad. Inklusive dryck till oss kostade lunchen ca 12 Euro.

Pris

Det kostade 24,50 Euro för en vuxen att besöka F för 3 timmar. Åt man lunch där fick man möjligheten att stanna en halvtimme extra. Ville man vara där en heldag kostade det 29 Euro och för barn under 6 år var det gratis.


Denna resan gjordes i samarbete med Österrikes Turistbyrå och STS Alpresor. Men alla bilder, tankar och åsikter är naturligtvis mina egna.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *