7 trevliga tips i Kumla

Vårt första stopp på vår roadtrip i Sverige blev i Kumla, som är en blomstrande kommun där de värnar särskilt mycket om friluftsliv och konst. Denna gången hade vi vår tre åring med oss på resan och fokuserade mestadels på barnvänliga aktiviteter i stan.

Läge

Kumla är en mindre ort med närmare 17 000 invånare, som ligger strax utanför Örebro i landskapet Närke.

1. Kumla Stadspark

Kumla Stadspark är vacker med både färgglada blommor, en liten sjö och en fontän i sjön. Den ligger i anslutning till både lekparken och badet som nämns nedan.

2. Stadslekplats Tivoli

I anslutning till Kumla stadspark och precis bredvid Djupadalsbadet ligger stadslekparken med tivoli tema. Här kan man klättra högt i cirkustornet om man ät lite äldre än kanske tre år, gunga i en jätte hammock eller åka runt i en liten karusell som på bilden. Tema lekparker är alltid extra roliga. Strax intill Tivoli finns även en lekplats för mindre barn med en plastbassäng.

I närheten finns även en minigolfbana och en stor härlig yta om man skulle vilja ha picknick här.

3. Djupadalsbadet

Djupadalsbadet är både ett utomhus bad, inomhus bad och äventyrsbad. Ett av de finaste badhusen vi har besökt på länge.

Utomhus badet har ett 10 meter högt hopptorn och en wipeout äventyrsdel i den stora poolen och en stor härlig gräsmatta där man kan lata sig vid solsken.

Äventyrsbadet har två stora vattenrutschbanor, dykpool med klättervägg, bubbelpooler och en mindre avdelning för små barn med en vattenrutschbana.

På badet har de även ett café med både några lunchrätter, fika och glass. Relativt prisvärt jämför med Stockholms priser. Vi åt korv med bröd, korv med mos och sallad.

4. Spa / Relax på Djupadalsbadet

På Djupadalsbadet har de även en relaxavdelning för vuxna med en bubbelpool, en mysig loungehörna och några härliga solsängar att koppla av på.

På söndagar får man även ta med sig barn hit om man önskar.

5. Bo på Kumla Hotell

Mitt i stan, mittemot tågstationen ligger Kumla hotell, där vi spenderade en natt. Rummet var ljust och fräscht med utsikt över Kumla tågstation.

Frukostbuffén var liten, men naggande god. De hade ett litet urval av varma och kalla rätter, olika sorters bröd och pålägg och frukt. Stort plus att de även hade mjölkprotein fritt smör och mjölk åt vår allergiska son.

6. Djupadalscamping

I anslutning till Djupadalsbadet ligger en camping med stugor, tomtplatser och ställplatser. Ett budget alternativ för den som kanske inte vill lyxa till det med hotell och bo precis bredvid Kumla stadspark, lekparken och badet.

7. Gulligt torg, caféer och shopping

Kring torget i stan finns några gulliga caféer, restauranger och butiker för den shoppingsugne. I utkanten av stan ligget även Kavats outlet som säljer kvalitetsskillnader, som här kan fyndas.

Tåg eller bil

Kumla är en liten mysig småstad med en tågstation mitt i samhället. Så staden når man även enkelt med tåg om man inte har någon bil. Reser man med bil har de flera gratis parkeringar i stan.

Har du varit i Kumla?

——————-

Vistelsen gjordes i samarbete med Visit Kumla, men bilder, tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *