Grinda – En mysig ö i Stockholms skärgård

Stockholm har verkligen så mycket att erbjuda sommartid och inte minst Stockholms vackra skärgård. Igår bar det iväg på en heldags utflykt till den mysiga ön Grinda ute i Stockholms Skärgård. Denna grönskande och vackra ön som kantas av blått hav och är fylld med olika sorters upplevelser.

Vi hoppade på båten från Strandvägen igår morse och det tog bara en dryg timme ut till denna trevliga lilla pärlan med båt. En avkopplande båtresa genom kanske världens vackraste skärgård för att nå målet – upplevelsernas ö Grinda.

Hela Grinda är ett naturreservat med både jordbruk och

Härliga promenad stigar

Ön har flera små promenadstigar. Vi promenerade rätt över ön. Båten vi åkte med kom iland på Södra Grinda och vi ville såklart se så mycket som möjligt av ön och bestämde oss för att gå genom hela ön, längs grönskande ängar, möta korna, prata med hästarna, stanna till vid en myrstack för att sedan komma över till andra sidan ön. Man mötte inte särskilt många människor under vår promenad, utan det var verkligen lugnt och stillsamt.

Barnens Grinda

Grinda är verkligen en trevlig ö att resa till med barn. De har en liten avdelning som de kallas för Barnens Grinda, där man kan titta på hästar, grisar, kor och höns. Vissa dagar i veckan har de även ponnyridning för en liten slant och har man tur får man även se när de matar djuren. Vi fick nöjet att se när de matade hönsen med rester. Det tyckte vår lilla son var jätte roligt.

Djur och lantbruk

Hela Grinda är ett naturreservat med både jordbruk och djurhållning som är en av förutsättningarna för att landskapet ska hållas öppet och levande. Här finns en idyllisk skärgårdsskog med fina lövlundar, öppen odlingsmark och hästar och kor som man möter under promenaden rakt över ön. Det är ett rent nöje att strosa omkring på ön.

Badplatser

På ön finns också ett par badplatser att hänga på eller kanske avnjuta en trevlig picknick.

Grinda Wärdshus

Grinda Wärdshus är super trevligt att äta lunch eller middag på. Eller varför inte bara slå sig ner på deras härliga terrass och ta en kaffe eller drink och njuta av den härliga miljön.

Boende på ön

På ön så kan man bo på Grinda Wärdshus, i stuga eller på vandrarhem. Vill man tälta finns även ett område för tältning på ön.

Grinda Gästhamn

De har en mysig liten gästhamn på ön, där det är trevligt att lägga till med båten om man har en egen båt.  I närheten av gästhamnen ligger även Grinda Wärdshus, deras bakfika och även en lanthandel och glasskiosk.

Åk hit

Har man ingen egen båt kan man enkelt och bekvämt resa hit från Strandvägen i Stockholm med Strömma. De har båtar dagligen under sommaren ut till Grinda.

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *