Lunch på Grinda Wärdshus i Stockholms skärgård

Denna sköna söndag bar det ut i Stockholms Skärgård. Jag har ju bestämt mig för att jag bara måste se mer av Stockholms vackra skärgård och idag tog vi en skärgårdsbåt med Strömma ut till vackra Grinda och åt lunch på mysiga Grinda Wärdshus.

Läge

Grinda Wärdshus ligger helt idylliskt nära vattnet på Grinda. Strax nedanför har de Grindas gästbåtshamn.

Förrätter

Eftersom vädret var relativt växlande slog vi oss ner och åt en riktigt god och trevlig tre rätters lunch. Jag åt en gudomlig Skagen på deras egna Grindalimpa med citron. Dock valde jag bort löjrom, då jag inte är så förtjust i det.

Maken åt deras gravad lax med persiljamayo, sjögräs, gurka, rödlök, citron och torkad grindalimpa till.

Mysig miljö

Vi hade hoppats på att kunna sitta utomhus på deras terass. Men eftersom vädret var relativt växlande satt vi inomhus. Men det var en riktigt mysig miljö. Vi fick ett fönsterbord med stora fönster och kunde blicka ner mot vattnet medan vi åt den goda maten.

Varmrätter

Fisk – och skaldjursälskare som jag är kunde jag inte låtas bli att frestas av deras egna med grönsaker, räkor och saffrans aioli till.

Maken beställde in deras Ryggbiff med tomatsallad, rödvinssky, bearnaisesås och pommes frites.

Barnmeny

De hade alla deras rätter på menyn i barnportioner billigare. Men eftersom vår son är allergisk mot både ägg och mjölkprotein, så beställde vi in en stor pommes och tomatsallad åt honom och han var hur nöjd som helst med det.

Dessert och Cappuccino

Vi var riktigt mätta efter två rätter, men när jag såg att de hade en chokladmousse med hallon coulis, rapsolja och grov salt,  kunde jag inte låta bli.  Den efterrätten och smak kombinationen lät så himla god och det var den också. Det var alldeles lagom att dela på en efterrätt till cappuccinon.

Hur åker man hit?

Med egen båt går det alldeles utmärkt att lägga till nere vid Grindas Gästhamn. Men vi åkte med en av Strömmas båtar ifrån Strandvägen ut dit. De har även en lunchkryssning till Grinda med lunch på Grinda Wärdshus, men vi åkte i eget regi separat med båtresan och åt en längre lunch på Wärdshuset.

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *