Traditionellt Midsommarfirande i Dalarna

Traditionellt midsommarfirande i Söderbärke

De senaste två midsomrarna har jag tyvärr jobbat. Men i år fick jag äntligen ledigt på självaste midsommarafton så vi bestämde oss sent om sido för att ”åka hem” till hemby Söderbärke, som jag kommer ifrån och hälsa på nära och kära. Vi har inte varit uppe i Dalarna på sju år tror jag. Så det var verkligen på tiden.

Vi var på ett riktigt fint och traditionellt Midsommarfirande på Hagudden i Söderbärke. Där de har traditionell midsommarstångs resning, dans runt midsommarstången, sång, lekar, dans och allt som hör till ett midsommar firande.

Fiske

Min äldsta son tillbringade större delen av dagen på bryggan och fiskade med sin tremänning.

Midsommar lunch

Midsommarlunchen åt vi hos min farmor som också är en tradition sedan jag var liten. I år blev vi många. Hela 18 personer med det lilla söta nytillskottet min kusin precis har fått.

9 årsfirande

Min äldsta son fyllde också 9 år dagen till ära, så han blev såklart firas från morgon till kväll.

Fina sommarkvällar

Vi fick två ljusa vackra sommarkvällar hos min mamma som bor precis vid Sjön Barken.

Här avnjöt vi både god smörgåstårta och gott bubbel. Denna fina blommiga vin flaskan True Colours köpte jag i veckan som jag tyckte var passande till midsommar. Eller till sommaren överhuvudtaget. Det är faktiskt Camilla Thulin som har designat den fina flaskan.

Nu är jag på väg mot Arlanda igen och midsommaroutfiten är utbytt mot den blå uniformen och jag jobbar hela natten…

Hur har du firat midsommar?

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *