Hur lär man sig enklast ett nytt språk inför resan?

– Inlägg i samarbete med Babbel –

När man reser är det ofta skönt att kunna det lokala språket som pratas i det landet som man besöker.

Ofta när man besöker turistorter är de relativt bra på engelska, men reser man till mer lokala byar, kanske de inte ens kan prats ett ord engelska. Jag har framför sökt märkt det under det senaste året när jag har rest till de baltiska länderna och öststater att de inte är så jätte bra på engelska heller. Därmed är det väldigt bra att kunna flera språk.

Hur lär man sig enklast ett nytt språk?

Naturligtvis är det absolut enklaste sättet att lära sig ett nytt språk att åka till det landet som språket man vill lära sig pratas. Men om man nu inte kan det eller har möjligheten till att göra det har jag ett smart tips åt er.

Ladda ner appen Babbel

Babbel är en relativt ny språkapp som enkelt hjälper dig att lära dig ett nytt språk. Man välja mellan olika språk och sedan skapar man en inloggning. Första kursen är helt gratis att göra och sedan betalar man per månad och lär sig helt enkelt efter sin egen förmåga och hur mycket man hinner under tiden. Varje avsnitt är ungefär 15 minuter långt, vilket jag tycker är alldeles lagom. När man lär sig hela nya saker är det bra att det inte blir för mycket på en gång, utan lite i taget. Så man kan ta det allt eftersom och verkligen lär sig under tiden. I appen eller om man väljer dataversionen så går man både lyssna, öva på att uttala orden själv, prova att skriva det och slutligen även sätta in ordet i meningar.  Det är ett otroligt pedagogiskt och smart verktyg för att lära sig ett nytt språk, såväl för nybörjare som för fortsättningskurser.

Jag har även tänkt att Babbel kan vara roligt och intressant för min son som lär sig engelska i skolan, men även på att öva hans spanska som han har lärt sig under tiden som vi har varit ute på olika resor i just Spanien.

Intresserad av språk

Jag har själv studerat fem språk under tiden som jag gick i grundskolan och på gymnasiet. Jag studerade svenska, engelska, tyska, spanska och även ryska en kort tid när jag gick på gymnasiet. Utöver engelskan var tyskan mitt första språk jag valde att studera. Men när jag började gymnasiet blev jag riktigt sugen på att lära mig spanska. Det var nog mitt allra bästa val, då det är spanskan som jag verkligen har haft mest användning av. Framför allt för att jag bodde i Spanien 1 år. Jag var reseledare i mina yngre dagar och bodde på Teneriffa i 1 år. Då fick jag verkligen användning av mina spanska kunskaper och lärde mig otroligt mycket mer.

Sedan ångrar jag bittert att jag inte underhöll det spanska språket mer, sedan jag flyttade där ifrån. Nu ska jag verkligen ta tag i det här och förbättra min spanska omgående. Det är så roligt att kunna ett språk ock konversera mera med lokal befolkningen.

Underlättar mitt jobb som flygvärdinna

Det underlättar också mycket i mitt jobb att kunna spanska, eftersom vi tillbringar många dygn på Kanarieöarna under vinterhalvåret och det är enklare att konversera med alla människor som man dagligen möter där, liksom när jag går på mins stammis hak.

Det underlättar även mycket när det kommer ombord de som ex städar eller hjälper oss på andra sätt l bord på flygplanet.

När är det bra att kunna ett annat språk?

Jag skulle säg att ett annat språk är framför allt bra att kunna när man går på restaurang, barer, caféer när man själv vill lära sig att beställa och det är roligt att kunna lära sig användbara ord som man verkligen har nytta av när man reser.

Som jag tidigare nämnde är det perfekt när man besöker små mysiga lokala byar, där de förmodligen inte pratar ett ord engelska.

Utnyttja tiden på resan

Ett annat tips är ju såklart att lära dig språket under resan. Då har man möjlighet att kunna utöva de fraserna eller orden man lär dig direkt med lokalbefolkningen. Istället för att kanske bara ligga i en hängmatta eller på en solsäng under hela semestern eller resan, så kan man passa på att själv lära sig ett nytt språk och verkligen få nytta av det direkt.

 

Pratar du några fler språk? OM vilka?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *