Årets Kolmården premiär

Igår på första maj hade Kolmården sin årliga premiär. För oss har det numera blivit en tradition att åka hit första maj på deras invigning för säsongen, oavsett väder och det är alltid lika roligt.

Kolmården är stort, intressant, spännande och häftigt. Det har verkligen något för alla oavsett ålder. Vi tog med oss en av mina väninnor och hennes dotter och bilade ner till Kolmården.

Bamses Värld

Min yngsta har länge pratat om Bamse, Skalman, Lille-Skutt och Farmor så han var väldigt spänd på att få se på teater och åka karusell och att träffa Bamse i Bamses Värld.

Bamse och den hemliga kistan

Vi bänkade oss på första parkett för att se deras populära teater, Bamse och den hemliga kistan. Vi såg även samma teater föreställning förra året. Men det spelade ingen roll. För barnen sitter som ljus och är djupt intresserade av den spännande föreställningen – se den! Vi skulle kunna sett den flera gånger om vi bara hade tid.

Roliga karuseller

Vi han med och åka nästan alla karuseller i Bamses Värld innan vi promenerade vidare.

Juni och Oscar var väldigt gulliga och åkte alla karuseller som minstingen fick åka, innan de hastade vidare till Wildfire som det pratades om nästan hela bilresan ner.

Jag fick mig flera varv i Skalmans bilar av den här söta lilla chauffören. Han älskade dem och vi åkte om och om igen.

Mini-Hopp årets nyhet i Bamses Värld

Årets nyhet i Bamses Värld är Mini-Hopp, som blir Kolmårdens första höjdattraktion. Den blev en av favoriterna hos min lilla skara. Jag trodde nog inte min yngsta skulle skratta så mycket som han gjorde.

Farmors Kök

Vi intog lunchen för dagen på Farmors kök som ligger på torget i Småköping mitt i Bamses Värld. Här serveras endast köttbullar och ekologiska pannkakor som är gjorde på Farmors egna recept.  För oss alla blev det köttbullar, vilket var riktigt gott.

Safari – sightseeing med linbana

Min favorit när vi är på Kolmården är faktiskt alltid Safari. När man åker safari linbanan kommer man nära såväl de afrikanska djuren som nordiska och asiatiska djur. Här är den enda plats på Kolmården där man hottar bland annat lejon, giraffer, visenter, älgar och björnar. Allt ser man på ett behagligt sätt från linbanan och får lyssna till en lärorik röst som berättar om djuren.

Aporna

Aporna spexade till det för oss under dagen. De små söta aporna busade som aldrig förr med varandra och sin mamma, så mycket att lilla L började gapskratta och tappade nappen rakt ner till aporna. Sen var det tack och hej för den nappen….

Djuren på savannen

Djuren på savannen visade ståtligt upp sig båda gångerna vi passerade dem. De verkade även trivas bra både där de var och med vädret. Kolmården känns enormt. Det är en lång promenad och gå runt hels Kolmården. Jag är glad att vi tog med vagnen till vår snart tre åring, även fast han bitvis ville gå själv.

Wildfire

Sist men inte minst var ju Wildfire på favoriten för stor-kidsen. Som de längtat efter att åka den igen. Vi åkte den ju första gången förra året. Så de körde den två gånger igår. Tyvärr blev kön 40 minuter när jag ville åka den, så då prioriterade vi annat. Men stora barnen åkte den och var helnöjda. Häftigaste karusellen som de hade åkt och jag håller nog med. Jag var helt eurforisk efter att jag hade åkt den förra året. Wildfire räknas som Europas bästa berg- och dalbana och världens tredje bästa. Så det är ju inte fy skam.

Pris

En hel dag på Kolmården kostar 449 kr för vuxna, 399 kr för barn 3-12 år och gratis för barn under 3 år. Lägger man till 100 spänn, får man gå på Kolmården i två dagar. Har man aldrig varit på Kolmården tidigare skulle jag starkt rekommendera två dagar om man vill hinna med och uppleva allt. De har ju ännu mer att både se och göra än vad vi hann med på en dag.

Har du några planer inför sommaren?

Spana också in

1 kommentar

  1. Åh vad kul ni verkar ha haft! Nu hade vi ju inte möjlighet men hade varit kul att vara med. 🙂 Innan sommaren är slut så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *