Gröna Lunds nyhet Snake – Den mest intensiva åkturen någonsin

Nu på lördag den 27 april öppnar Gröna Lund inför sitt 136:e år med en stor attraktionsnyhet, Snake. Det blir tivolits mest intensiva åktur någonsin och passar de gäster som inte viker ner sig för snurr, höjd eller fart. Snake tar nämligen sina gäster på en rejäl åktur 40 meter upp i luften, sittandes i en gondol längst ut på en pendelarm. Man kommer att färdas i 80 km/h och utsättas för upp till 4,3 G-krafter. Attraktionstypen kallas för Chaos Pendle, där gondolen man sitter i snurrar fritt kring sin egen axel. Det innebär att varje åktur blir olik den andra beroende på viktfördelningen på de man åker med. Låter det här som en åktur man inte vill missa får man passa på. Snake är nämligen bara på besök på Gröna Lund under säsongen 2019. Attraktionen placeras som en tillfällig åktur på det område där Gröna Lund nu förbereder för att bygga nästa stora berg- och dalbana med premiär 2021.

 

I did it

Foto av; Heidi Rovén.

Jag var på Gröna Lund på deras pressvisning dagen till ära och åkte faktiskt ett av premiär åken idag. Jag måste erkänna att jag var aningen tveksam först, men blev övertalad av mina väninnor, så jag blev därmed även deras testperson.

Foto; Camilla Käller.

Å ja, den var riktigt häftigt. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle njuta av åkturen. Men det gjorde jag faktiskt. Man hade en enormt vacker utsikt över Stockholm också – högt där uppe.

Foto; Camilla Käller

Åkturen var också väldigt häftig. Jag fick med massor av eurfori från Gröna Lund idag. Och jag vill verkligen tillbaka och se om äldsta sonen eller maken också vågar åka den. Åk den, du kommer inte att ångra dig.

Vill du se lite mer live från åkturen idag, spana in mitt instastories konto @liniztravel.

Mer nyheter för i år på Gröna Lund

Jag besökte Gröna Lund tillsammans med Diana och Heidi

68 konserter på Stora och Lilla Scen
Säsongen 2019 bjuder på 68 konserter på Stora och Lilla Scen med en bredd bland både genrer och artister.
Fyra nya barnföreställningar
De yngre gästerna kommer få fyra nya barnshower att roas av, där allas vår favorittrollkarl Tobbe Trollkarl bjuder på gobitar från sin jubileumsshow, Pettson & Findus bakar pannkakstårta och magikern och illusionisten Daniel Kane bjuder på magi med eld, aror och tankeläsning. I juli får vi också möta barnens favoritkaraktärer Kattpojken, Ugglis och Gecko i Pyjamashjältarnas stora sång- och dansshow på Gröna Lunds Lilla Scen. Det blir första gången som de omåttligt populära karaktärerna från barnprogrammet Pyjamashjältarna kommer till liv i en teaterföreställning i Skandinavien, vilket jag ser mycket fram emot att gå på med min minsting. Han älskar verkligen Pyjamashjältarna.

Köper man Gröna kortet för 290 kr får man fri entré hela sommaren och får uppleva all barnunderhållning, fler än 60 konserter på Stora och Lilla Scen och danskvällar i parken!

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *