Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm

Ett annat spännande och roligt sportlovstips är Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Det är ett av de museum i Stockholm som är gratis och passar såväl stor som liten. Här finns många intressanta utställningar att titta på och man behöver nog minst en hel dag för att hinna med hela museet. Vi åkte hit en halvdag i helgen och besökte några av de utställningarna som intresserade oss mest.

Stormens öga

Vi har ju ett relativt stort åldersspann mellan våra barn, så vi riktade in oss på de utställningarna som båda barnen tyckte var roligt att kolla på.  Vi började med att kliva in i utställningen om klimatet som är en het potatis numera i de flesta nyhetsflöden och sociala medier. Barnen älskade stormens öga och se på hur en luftvirvel ser ut och hur man kunde skapa egna rökmoln. Den minsta ville ju helst göra saker där man själv får trycka, känna och uppleva olika saker.

Leta fram dinosaurie skelett

Nästa utställning blev Evolution och Fossil där barnen började med att gå till den spännande utgrävningsplats,  där de kunde hitta ben och lämningar från dinosaurier. Det finns också en hörna med dinosaurieböcker. Det är verkligen lärorikt att gå på Naturhistoriska Riksmuseet, för det finns så mycket att läsa om allt och lära sig och ta in.

Sporlovskul

Under sportlovet har de även många roliga och lärorika aktiviteter. Bland annat ett Sportlovsquiz, där man fick ett papper med flera olika frågor, så fick man gå runt på de olika utställningarna och leta efter svaren. Det tyckte framför allt min äldsta son var roligt. Jag måste faktiskt erkänna att jag lärde mig även många nya saker jag också. Inte visste jag vad en havskatt åt innan och alla olika sorters hajar och vilken som har munnen var etc.

Hitta hit; 

Närmaste T-bana är  Universitetet  eller så tar man Buss 50 till Naturhistoriska Riksmuseet.
Frescativägen 40 i Stockholm ligger museet på.

Det är ju som jag nämnde tidigare gratis att gå på museet, men vill man se filmer på Cosmonova får man köpa biljetter.

Har du något favorit museum i Stockholm?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *