5 mardrömmar när man reser ensam med småbarn

Visst är det jätte mysigt och underbart att resa med barn, även ensam. Att när man har flera barn, kunna åka iväg ensam med ett av barnen och bara kunna fokusera på det är verkligen guld värt för både mig och barnet. Man får mycket kvalitetstid tillsammans.

Men jag insåg även viss problematik när man reser helt ensam med ett barn. Som man inte tänker på när man reser som familj eller med någon annan.

1. De springer iväg precis när man ska boarda flyget

Precis när man får gå ombord på flyget och vi har stått längst fram i kön, så springer ungen iväg, långt långt bort och man ska ta allt handbagage (läs två väskor) och springa efter. Plus förlorar sin plats längst fram i kön i ett fullbokat flyg….

2. Anpassar flygtiden efter barnets sömn

När man planerar flygtiden på dygnet mer eller mindre efter tiden som han brukar sova på dagen och tänker att detta kommer bli en lugn flygresa. Vi lyfte strax innan 11 på dagen och han fick lite lunch och sen tänkte jag nu kommer han att somna… Så är han vaken hela flygresan och tröttnar på alla leksaker jag har med och vill inte sitta stilla…. Svettigt värre… Jag är helt slut när jag kommer fram till Holland. Tur jag hade med dvd plus film, små leksaker, mat, snacks, surfplatta, ritgrejer mm

Peppar peppar sov han istället nästan hela flygresan hem – så då lyckades jag!

3. Barnet gör riktigt illa sig

Första morgonen på frukosten springer han in i frukostmatsalen barfota och kliver på en glasbit. Blodet forsar från foten och jag får inte ut glasbiten själv. Servitrisen letar på deras sjukvårdskit och letar efter en pincett men hitta ingen. Så vi de tillkallar deras sjukvårdspersonal från badet, som kommer med deras utrustning och hjälper mig ta ut glasbiten i hans fot.

Här önskade jag så mycket att jag inte var ensam. Dels kunde jag inte fixa det själv att ta ut den. Sedan mår man dåligt själv mär man ser att sitt barn har ont och skriker…

4. Man blir själv sjuk

Jag var själv lite förkyld och hostig under resan. Men var inte direkt dålig. Men tanken slog mig, tänk om jag skulle bli matförgiftad och bli sängliggandes.. vad gör man då när man reser ensam med en aktiv 2,5 åring? Den ekvationen är inte enkel….

5. Taxin har ingen bilbarnstol

Slutligen så kom vår taxi vi hade beställt till flygplatsen i tid, men utan bilbarnstol som vi hade bokat…. så himla tråkigt. Vi hade dock dryga bara 2h tills flyget skulle gå så hade inte möjlighet att beställa en ny taxi heller. Tack och lov hade han en bälteskudde i alla fall som vi kunde använda… men jag hade ju helst verka ha en ordentlig bilbarnstol som fanns i taxin när vi åkte från flygplatsen…

Har du varit med om några andra mardrömmar när du rest ensam med dina barn?

Spana också in

1 kommentar

  1. Inga direkta mardrömmar men den där med att själv bli sjuk har jag tänkt på… Den skrämmer!
    För mig har det mest handlat om saker som hur man hanterar en liten och buffé där man måste lämna bordet för att ta mat (och barnet sitter kvar för man kan ju inte både bära/hålla reda på barn och mat…).
    Bra att du klarade av allt i alla fall! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *