Tallinn från ovan i luftballong

Foto: René Rumberg

Under knappa två dygn har jag och min väninna upptäckt Estlands vackra huvudstad Tallinn. Pricken över i:et var verkligen luftballongsfärden över Tallinn i solnedgången igår kväll.

Foto: René Rumberg

I denna luftballong i färgerna av Estlands flagga, blå, vit och svart svävade vi omkring i, i solnedgången.

Premiär i luftballong

Jag har aldrig tidigare åkt luftballong. Men som flygvärdinna är jag ju verkligen inte höjdrädd och ibland måste man testa nya saker. Jag drivs hela tiden av utmaningar. En solig vacker dag som denna ser man ju verkligen en storstad från ovan bra. Så sagt och gjort – jag och min vännina Annelie bestämde oss för att åka luftballong över Tallinn. Och det var verkligen en wow-upplevelse!

Fantastisk vy

Vädret visade sig verkligen från sin bästa sida och av säkerhetsskäl så flyger man inte luftballong om inte väderförhållandena är perfekta. Så vi visste inte förrän några timmar innan om luftballongfärden skulle bli av.

Tallinns gamla stad

Vi strosade omkring på klapperstens gatorna upp och ner under dagen och under kvällen var det roligt att kunna se exakt hur vi hade gott ifrån ovan. Inom kort kommer ni även få mina bästa Tallinn tips.

Vyn i en luftballong var otroligt. Jag hade inte alls kunna drömt om att det skulle vara SÅ häftigt och vackert.

Vi passade på att skåla i bubbel – och helt plötsligt kändes det super romantiskt.

Solnedgången var helt magisk och gick sakta, sakta ner i havet.

Oplanerad landning i ett bostadsområde

Väder förhållande var som jag tidigare skrev väldigt bra. Men precis när vi skulle landa, så började det att blåsa en aning, vilket gjorde att luftballongen blåste åt fel håll, mot vart ”piloten” hade planerat att landa.

Därmed landade vi mitt i ett bostadsområde i utkanten av Tallinn. Just utanför en journalists fönster så Estlands TV kom med filmkameran och intervjuade piloten varför han landade mitt på en parkering i ett bostadsområde….

Ja, vad ska man säga nu har man varit med i TV i Estland också. Men piloten gjorde ett fantastiskt jobb, det gick ju ingen nöd på oss.

Har du åkt luftballong någon gång?

Spana också in

4 kommentarer

  1. Åh, låter helt fantstiskt att flyga luftballong, står på min bucket list över saker att göra!:-) Haha ni landade på rätt ställe;-)

    Kram

    Lycka till imorgon!

  2. Oj, vilka fantastiska foton! Hittade din blogg via en annan blogg, och måste titta runt lite mer här inne i din spännande blogg med massor av resor!
    Älskar att resa också!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *