Hochfügen ett vinterparadis i Zillertal

Förra veckans skidresa till Zillertal var helt fantastisk. Vi fick möta den varma och vackra våren i Österrike samtidigt som vi kunde njuta av några dagar med snö och härlig skidåkning i vinterparadiset.

Att vi älskar att åka skidor är ju ingen nyhet. Det gör vi gärna flera gånger varje vinter och vi utforskar även gärna nya skidområden. Vi tillbringade två av våra tre skiddagar i Hochfügen i Zillertal förra veckan.

Fügen till Hochfügen

Vi bodde i en liten by nere i dalen Zillertal som hette Fügen. Så vi fick ta en buss upp till skidområdet Hochfügen som tog cirka 20 minuter. Det var krokiga serpentinvägar uppför berget. Men väl uppe på ca 1500 meter var det massor av snö i skidbackarna.

Hochfügen 1500-2500 meter

Hochfügens skidområdet ligger på ca 1500-2500 meter och skidsäsongen här är ifrån december varar nu till den 15 april.

Här finns många härliga backar att njuta i. Det bästa var verkligen att åka uppifrån toppen ända ner till dalen. Vi åkte i lugn takt och njöt av backarna och solskenet så det tog närmare en halvtimme. Detta är verkligen tjusningen med Alperna. Man kan åka skidor längre stunder och slipper stå i liftköer hela tiden.

Eftersom vi åkte i lågsäsong, efter påsk var det heller inga långa köer och heller inte så mycket folk i skidbackarna.

Vi åkte skidor både nere i backarna på 1500 meter men tog även kabinliften upp till toppen.

Restaurang och bar på toppen

Uppe på toppen vid 8er kabinlift fanns både en restaurang och bar där vi kunde njuta av solen.

Vi åt lunch allihopa på deras uteservering och jag passade på att njuta i solen medan lite L sov middag.

Barnvänligt skidområde

Hochfügen är ett väldigt barnvänligt område. Nere i byn på 1500 meter finns flera lätta backar och ett område med rullband för barn. Och åker man upp till toppen kan man välja de blå backarna hela vägen ner till dalen.

Generellt har Hochfügen mestadels blåa och röda backar och passar därmed utmärkt för barnfamiljer eller för nybörjarskidåkare.

Har du varit i Österrike och åkt skidor?

Spana också in

2 kommentarer

  1. Nice om man gillar snö. Här har du en som verkligen avskyr snö, haha. Aldrig förstått grejen eller varför det ens är nödvändigt,hihi
    Svar: Ja du får hålla tummarna för mig, ah modigt vet jag inte tänker att chansen kanske inte är så stor 😉 Hade varit sjukt kul ifall jag kom med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *