8 tips på hur man hittar billiga flygbiljetter

Det här med att boka billigare flygresor är inte alltid helt lätt. Men eftersom vi reser en hel del, så tänkte jag dela med mig av mina bästa tips.

Nu när vi skulle resa till Alperna på påsklovet så letade jag runt mycket för att hitta prisvärda flygbiljetter på tider som passade oss som barnfamilj med bra avresetider.

Billigaste flygbiljetterna

– Nästan alltid hittar man de allra billigaste flygbiljetterna till ett resmål om flyget lyfter kring 6 på morgonen (alltså hutlöst tidigt).

– eller att man landar kring midnatt eller senare på natten.

Flyga med barn

När jag reser med barn vill jag helst undvika detta. Att väcka den mitt i natten för att resa iväg eller att resa hem mitt i natten. Oftast när man reser på charter brukar någon av tiderna vara tidig morgon eller sen natt. Men en flygavgång är ändå ok, men båda känns extra jobbigt.

8 tips för billigare flygbiljetter

1. Kolla olika flygbolag

2. Priserna varierar beroende på dag och tid.

3. En weekend resa är ofta billigare tisdag-lördag än om du bokar torsdag-söndag

4. Finns flera flygplatser i närheten av resmålet? Kolla olika flygplatser.

5. Kolla om flygbolaget har en lågpriskalender.

6. Prenumera på nyhetsbrev från flygbolaget så får du erbjudanden när de har kampanjer

7. Reser man på helgdagar ex julafton, nyårsafton, midsommar är priset ofta lägre än dagen innan och dagen efter.

8. Ofta går priserna ner en fredag och lördag kväll och sen går det upp söndag kväll och måndag.

Så hittade jag billigaste flygbiljetterna till Alperna

Nu när vi reser till Österrike närmare bestämt till Zillertal på påsklovet var det inte helt enkelt att hitta prisvärda flygbiljetter. Men tillslut lyckades jag ganska bra ändå.

En anledning är att man kan resa till flera flygplatser för att komma till resmålet. Så på vägen dit hittade jag relativt prisvärda flygbiljetter med SAS till München och på vägen hem reser vi en söndag förmiddag från Innsbruck och båda dessa avgångar hade ändå ok pris.

Sedan gick jag in på Momondo och sökte på billigaste och snabbaste resvägen. Då visade det sig att det var nästan 200 kr billigare / flygbiljett än om jag skulle boka på SAS egna sida. Vilket innebar att vi sparade därmed en hel del pengar på att jag bokade på deras sida istället.

Med andra ord vill man hitta prisvärda flygbiljetter så går det.

Flygtiderna är även extremt bra och flygpriset för att resa till Alperna under en lov vecka blev över förväntan.

Reser ni iväg någonstans under påsklovet?

Spana också in

2 kommentarer

  1. 8:an visste jag inte. Trodde att det kanske blev dyrare över helgen och billigare på måndag. Vad jag fått det ifrån vet jag egentligen inte. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.