Freedom Beach i Thailand

När jag är ute och reser besöker jag väldigt gärna olika stränder. I Thailand och närmare bestämt i Phuket där jag kom hem ifrån inatt finns ett stort urval av fina stränder, både mindre och större stränder.

Man måste åka båt hit

Vi bodde i Patong under vår korta vistelse i Thailand och härifrån tar man enklast en longtailbåt till den mysiga lilla stranden Freedom Beach. En båtresa till stranden tar ca 20 minuter från Patong och kostade 1500 bath för oss tre. Knappa 150 spänn var. Helt klart värt det, men jag måste säga att det har blivit betydligt dyrare i Thailand de senaste åren.

Freedom Beach

Freedom Beach är en relativt liten strand med väldigt klart vatten och kritvit sandstrand. Här ligger man enklast på stranden och det finns inga solsängar på stranden men längre upp under palmerna kan man hyra solsängar.

Vi gillade att ligga för oss själva och låg direkt på stranden.

Stranden är relativt folktom och man får en paradiskänsla.

Endast en restaurang

Här finns endast en liten restaurang och vi gjorde misstaget att inte beställa mat innan 15,30 så vi blev utan mat… vi åt nämligen en rejäl hotellfrukost innan vi åkte till stranden och var inte hungrig förrän på eftermiddagen.

Så glöm inte beställa lunch i tid.

Solnedgång

Vi stannade hela dagen och njöt även av solen som började gå ner vid 17 snåret. Det är verkligen en mysig strand som jag starkt rekommenderar att åka till.

Vänninemys

Hade en av mina favorit kollegor med mig. Så himla roligt när man kan kombinera jobb med vänninemys. Vi var senast i Thailand för 2 år och 2 månader sedan tillsammans och hade minst en lika mysig vistelse då.

Thailand är alltid härligt – jag älskar landet och vill tillbaka snart igen….

Hoppas!

Vad har du för guldkorn i Thailand?

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *