Mumin Kaffe – Mysigt Café i Gamla Stan

I Gamla Stan i Stockholm öppnades för en tid sedan Mumin Kaffe – ett mysigt café helt med Mumintema.

Jag har länge tänkt att besöka det, men det har inte riktigt blivit av förrän i lördags. Jag blev faktiskt extra inspirerad när jag läste att Maria som driver resebloggen fantasydining hade varit där.

Väggar fyllda med Mumintrollen

Mumin Kaffe är väldigt fint inrett med fina färger, mumintrollen på vägarna och citat från Muminmamman Towe Jansson.

Turistfälla och hutlöst dyrt

Men tyvärr måste jag säga att det var minst sagt en turistfälla. Jag tycker det är hutlöst dyrt och överpriser när en liten dammsugare kostar 35 spänn och en liten juice kostar 35 spänn styck. Hallå vill ni inte att barnfamiljer ska komma tillbaks?

De hade bara köpfikabröd. En vanlig kanelbulle för 42 spänn…

Vi går ändå på caféer lite då och då, men detta var faktiskt i dyraste laget. Då finns det fler mysiga caféer även med hembakt fikabröd bröd som är både godare och trevligare.

Mysig lekhörna

Caféet var inte så jättestort. Två rum att sitta i och vi valde det med en lekhörna. Det var en jättetrevlig liten myshörna och man kunde även sitta ner och rita, bygga Muminpussel eller läsa Muminböcker.

Barnen hade jätteroligt och det var lagom fyllt ett par andra barnfamiljer, så det fanns plats att leka på.

Men frågan är om vi kommer gå hit igen?!

Allt serverades på Mumintallrikar eller i Muminmuggar. De hade även en shop där man kunde köpa med sig många olika Muminprylar.

****

Hitta hit: Mumin Kaffe, Österlånggatan 5 i gamla stan i Stockholm.

Spana också in

3 kommentarer

  1. Vi på Familjeparker gillar Mumin men håller med om att priserna lät i högsta laget. Vi har varit på Muminvärlden som är mycket bra, och jag har tittat in på ”systercaféet” till detta fast i Helsingfors. Men håller med, hembakt kan man betala för men här kändes det inte motiverat. kram.

  2. Ruskigt dyrt! Jag vet ju att det är dyrare i Stockholm och även på flygplatserna (38 för en kanelbulle på Arlanda men när man är van vid Bollnäs-priser hajar man verkligen till över sådana höga priser. I Bollnäs fikar du gott och billigt på det lokala konditoriet. Kommer inte ihåg bullpriset men en semla kostade 25 kronor (ja, jag åt massor av semlor när jag var hemma i Sverige nu)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.