Grand Hotel & SPA Kopaonik – lyxigt hotell med Ski in Ski out

Under vår vistelse i Kopaonik – Serbien – har vi bott på Grand Hotel & Spa Kopaonik som ligger precis vid skidbackarna vid Kopaoniks skidanläggning.

Ski in Ski out

Det absolut bästa med hotellet var verkligen möjligheten till Ski in Ski out. Hotellet låg verkligen precis vid backen och man kunde se ena liften från vårt fönster. Man tog bara hissen ner till -2 och promenerade ut i snön och hoppade i skidorna och gled ner för backen till liftsystemet. Detta uppskattade vi otroligt mycket. Det är både enkelt, bekvämt och skönt, framförallt när man reser med barn.

Skidhyra och liftkort

Hotellet har även sin egen skidhyrningsshop och där man köper liftkort. När man bodde på hotellet erhöll man även 20% i rabatt på skiduthyrningen. Att hyra skidutrustning för en vuxen och ett barn i 3 dagar kostade ca 600kr. Liftkortet för 3 dagar kostade ca 900 kr för en vuxen.

Rummen

Vi bodde i ett stort rum med en dubbelsäng och en bäddsoffa med extra bäddar till barnen. Här fick man utan problem plats 2 vuxna och 2 barn. Rummet var väldigt fräscht och fint och hade en fantastiskt utsikt mot skidbackarna.

Att vakna upp till denna utsikten varje morgon var bara helt magisk. Soluppgång, snö och skidbacke.

Vi köpte med ett så gott rödvin – LOVE som dracks med kärlek. Det kan jag starkt rekommendera.

Alltså magisk utsikt!

Frukostbuffé

Deras frukostbuffé var helt ok. De hade ett utbud av både varma och kalla rätter. Många inhemska rätter men även nationella. Färsk frukt och till min sons stora glädje munkar. Jag saknade att få en god cappuccino eller latte på morgonen.

Middagsbuffé på restaurang

Vi hade bokat halvpension med vårt boende och åt därmed både frukost och middag på hotellet. Middagsbuffén var gedigen med flera förrätter med fantastiskt fina blomkreationer. Alltifrån goda sallader till kallskuret. Varmrätterna var också många och fanns både med kött, fisk, kyckling, lokala serbiska rätter och flera olika sorters pastarätter varje kväll.

Dessertbordet var verkligen to die for. Så många och såå goda. Det är sällan när jag har ätit så många både fina och goda efterrätter utomlands på em buffé. Ofta brukar de vara fina att skåda, men inte så goda att äta. Men här hade de verkligen lyckats!

De hade ingen speciell barnbuffé, men det var enkelt för barnen att plocka vad de ville ha ändå.

Lekrum & Kidsclub

De hade ett stort och roligt lekrum för barnen. Här tillbringade vi en stund varje kväll.

Spelhall

De hade även en spelhall med pingis, biljard och bowling dit man kunde gå och spela på kvällarna. Det kostade ca 70kr för en timme att spela biljard eller pingis. Det gjorde vi en varsin kväll nämligen.

Lobby / Bar

Deras gemensamma utrymmen var stora, rymliga och mysiga. Sitta här och njuta framför brasan var härligt.

Terass

Ute på deras härliga terass satt jag och maken och njöt i solen sista dagen. Underbar utsikt, god cappuccino, sovande bebis, ja livet kändes helt underbart.

Grand Oasis Spa & Wellness Center

På hotellet hade de även ett mycket trevligt och fint Spa som vi besökte varje kväll. Helhetsupplevelsen där var verkligen lyxig så jag skrev ett eget inlägg om deras Spa.

Hit vill vi åka igen. Både Kopaonik och Grand Hotel & Spa Kopaonik överträffade våra förväntningar. Det var helt enkelt både finare och mysigare än vi hade räknat med.

—————-

Vistelsen på Grand Hotel Kopaonik var ett samarbete med MK Resort .

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *