Motiongate – bästa nöjesparken i Mellanöstern

Dubai är numera välkänt för att ha Mellanösterns största nöjesparker som alla är samlade i Dubai Parks and Resorts. När vi var i Dubai besökte vi Legoland Dubai, Legoland Water Park , Riverland Dubai och sist men inte minst Motiongate.

Motiongate nöjesparken har filmtema är indelad i fyra olika delar. Det är Dreamworks, Smurf Village och Colombia Pictures och Liongates. Vi fokuserade på de två först nämnda delarna som passade bäst för min 7-åriga son.

The Smurf Village

The Smurf Village tog oss till sagornas värld bland de söta smurfarna. Här fanns både åkattraktioner, en rolig lekpark, affärer och café.

En otroligt gullig och välbyggd liten park som var välbesökt.

Favoriten i smurfarnas värld blev åkattraktionen Smurf Village Express som vi åkte om och om igen. Denna del passade perfekt för en sjuåring och yngre barn skulle jag säga.

Dreamworks

Vår favorit del i parken blev Dream Works delen som också var indelad i olika delar från Shrek, Kung Fu Panda, Madagaskar och Dragon. Min son har sett dessa filmer flera gånger och känner väl igen karaktärerna, vilket gjorde att vi tillbringade mest tid här.

How to train a Dragon

Denna delen var minst inne i Dreamworks parken, så här strosade vi bara igenom och lade mer fokus på åkattraktionerna.

Madagaskar

Madagaskar delen var uppbyggt med ett häftigt inomhus tivoli.

Shrek

I Shreks värld fick vi hänga med i ett mysigt sagotåg som man åkte runt i.

Kung Fu Panda

Kung Fu Panda delen var urhäftig med en 4D-bio som man verkligen fick känslan av att man ”åkte med i” och det stänkte vatten när man åkte forsränning – ja hela upplevelsen var verkligen härlig och levande. Den körde vi flera gånger på sonens önskan.

Lionsgate

Lionsgate området var ett mer actionfylld område med åkattraktioner för äldre barn.

Berg – och dalbanan i bakgrunden blev jag lite sugen på. Men sonen var för liten så vi hoppade över den, denna gången.

Vi maxade ju med TRE nöjesparker på en och samma dag och hann med andra ord inte riktigt med allt vi ville. Så Motiongate vill vi definitivt besöka igen liksom Bollywood som vi inte heller hann med.

Min vän Christian var nyligen där med sina äldre barn och fokuserade mer på det vi inte gjorde. Så läs gärna hans recension om parken också, så får ni veta ännu mer.

Sammanfattning av Motiongate

Motiongate var faktiskt den mest imponerande och häftigaste nöjesparkerna av de tre nöjesparkerna vi besökte. Jag har aldrig tidigare varit i någon enorm nöjespark som satsat på just dessa karaktärerna, så det är roligt när man kan sätta sig in i filmens värld. Denna parken kan jämföras med Disneyland i USA eller Disneyland Paris, där Disney är deras temafigurerna istället.

I vår familj älskar vi ju nöjesparker och med tanke på att vi har en liten i familjen så ser vi fram emot många fler år i nöjesparker.

En dag i Motiongate kostar från 235 Dirham ( ca 500 kr).

———————————

Vårt besök i Motiongate Dubai var i samband med en studieresa med Visit Dubai, men alla bilder, tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Spana också in

4 kommentarer

  1. Det ser fantastiskt ut !
    Jag skulle så himla gärna vilja åka till dubai.
    Ser att man kan hitta hyfsat billiga resor dit, men har hört att det är ruskigt dyrt att vara där.
    Men nån gång ska jag utan tvekan dit oxå !
    Kram

  2. Svar: Ja verkligen. Jösses det hade jag inte räknat med alls! Skall bli otroligt grymt att åka dit! Att bo på detta fantastiska hotell med kommer att bli en upplevelse bara i sig! Har redan spanat in din blogg, finns så mycket att se & göra! Skall bli kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.