Legoland Dubai – mitt i Mellanösterns största nöjesfält

Reser man till Dubai med barn är det såklart ett måste att besöka deras relativt nya Legoland Dubai som är en del av Mellan österns största nöjesfält i Dubai Parks and Resorts.

Det öppnades sent på hösten 2016 och det märks att det mesta är väldigt nytt och fräscht. Vi var där i mitten av december en varm och solig dag och valde en torsdag, då det inte är helg i Dubai. Därmed hade vi turen att det inte heller var några köer till deras åkattraktioner. Till skillnad från när vi var i Legoland Billund i våras och trängdes med folk en hel dag…

Parken är uppbyggd i flera olika delar och vi fokuserade mest på de delarna som äldsta sonen gillade, då vi bara var i parken en halvdag för att sedan fortsätta till Legoland Water Park.

Miniland

Det mest imponerande i hela Legoland Dubai tyckte jag var miniland. Det är så imponerande hur de har byggt upp alla häftiga och enorma byggnader på av lego och de är i stort sett identiska med verkligheten.

Bara Burj Khalifa byggnaden är byggd av 41, 958 LEGO bitar och tog 815 timmar att bygga. Då kan man ju bara tänka sig hur lång tid det tog att bygga alla byggnader i Miniland… vilket enormt jobb!

Många av byggnaderna hade även knappar man kunde trycka på så byggnaderna fick verkliga effekter.

Imagination

Här var allt uppbyggt av LEGO DUPLO.

Legoland skriver själva att de riktar sig främst till barn 2-12 år. Men jag skulle absolut säga att det passar även för en 1 åring. Här i Duplo Valley fanns massor av roligt för de yngre barnen.

Jag skulle nog säga att 4-9 år är nog den absolut perfekta åldern för att resa hit.

Adventure

Legoland är fullt av häftiga åkattraktioner och dessa när man åkte runt på vatten gillade vi starkt!

Lego City

I Lego City delen kunde man ta sitt eget körkort som är en av de populäraste aktiviteterna på Legoland. Då detta var i stort sett den enda aktiviteten som det var längre kö på så hoppade vi faktiskt över den, denna gången.

Kingdoms

Kingdoms blev faktiskt sonens favorit del i Legoland Dubai då de hade de roligaste åkattraktionerna enligt honom.

Denna berg och dalbana åkte vi om och om igen eftersom det inte var några köer. Den började som ett fint sagotåg när man åkte igenom själva slottet och sen ut i full fart upp och ner.

Pick – a – Brick

En LEGO affär där du kunde köpa precis vilka LEGO bitar du ville.

Lego Shop

På ett Legoland finns det naturligtvis en mega stor LEGO affär med allt lego du bara drömmer om och vill ha. Här kan man säga att det fanns allt och lite till för den som var shopping sugen.

Julstämning med Lego

Vi var som jag skrev här veckan innan jul och julstämningen var verkligen på topp. Hur fint hade de inte lyckats med denna tomte släde och renarna eller julgranen.

Efter detta besöket kan jag verkligen konstatera att med LEGO kan man verkligen göra allt. Det är bara att bygga och konstruera. LEGO är dessutom en väldigt bra och kreativ leksak som aldrig går i tiden. Så jag förstår verkligen att det ploppar upp nya Legoland världen över.

Jag drömmer nu om att besöka alla Legoland i världen med familjen. Nu har jag ju en liten som precis börjat bygga med LEGO Duplo, så vi har många år som lego kommer vara av intresse. Tur att jag har barnasinnet kvar.

Att gå in i Legoland Dubai kostar från 235 Dirham. Men jag skulle rekommendera att gå även i Legoland Water Park samma dag, då det även är en häftig upplevelse. Att gå i två parker en dag kostar från 285 Dirham ( ca 600 kr).

—————-

Mitt besök i parken var en studieresa med Visit Dubai. Men alla bilder och åsikter är som alltid mina egna.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *